L’Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica (Stanpa) pretén extremar les precaucions de cara a la reobertura dels salons de perruqueries a Espanya. Per aquest motiu, s’ha elaborat una Guia de Recomanacions. El llistat inclou mesures de seguretat i recomanacions higienicosanitàries, com substituir les tovalloles habituals per tovalloles d’un sol ús i en el cobrament del servei a través de mitjans electrònics. També serà obligatori l’ús de màscares individuals, la rentada freqüent de mans i l’ús de guants quan siga procedent.

El material de protecció d’un sol ús individual se situarà en contenidors específics i s’eliminaran els dispensadors d’aigua en substitució per botelles d’aigua individuals o gots d’un sol ús.

També consideren recomanable evitar joies en la zona de les mans com a polseres, rellotges, anells i portar el cabell recollit. Cada treballador disposarà dels seus propis materials, els quals seran higienitzats en cada servei.

Als clients se’ls recomana l’ús de la màscara i no desprendre’s de la bata d’un sol ús; les seues pertinences personals s’emmagatzemaran en una bossa individual que s’entregarà a l’eixida, i queda restringida la disposició de revistes, premsa, etc., que puguen passar de mà en mà.

El sector de perruqueries empra a més de 150.000 treballadors de manera directa, en la seua gran majoria són dones, un 85% del total.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia