Els municipis de Camp de Túria rebran quasi 11 milions d’euros de la Diputació de València. Aquesta quantitat monetària anirà destinada a millorar les seues infraestructures i serveis. El Pla d’Inversions 2020-21 de la corporació provincial, aprovat en el ple d’abril, contempla una dotació global de 10.950.659 euros per a la comarca.

Aquestes quantitats oscil·len entre l’1.065.703 euros de Llíria i els 339.918 euros de Gátova. Al mateix temps, la mancomunitat Camp de Túria té assignats 239.975 euros en el nou Pla d’Inversions provincial. Concretament, Bétera rebrà 922.704,53 euros.

El repartiment és el resultat d’una nova fórmula que ha tingut en compte els plantejaments d’anteriors plans com el PPOS i el SOM, integrant criteris nous que busquen reforçar valors com la justícia social, la igualtat i els objectius de desenvolupament sostenible inclosos en l’Agenda 2030 d’Europa. D’aquesta forma, als paràmetres de població, superfície, valor marginal, desocupació i cost efectiu per la prestació de serveis s’afigen uns altres com el desenvolupament de plans urbans estratègics, formar part del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia, comptar amb litoral marítim, l’esforç fiscal i els plans d’Igualtat i Mobilitat Urbana.

En paraules del vicepresident i diputat de Cooperació Municipal i Cohesió Territorial, Carlos Fernández Bielsa, “aquest és un pla modern que unifica els programes d’inversió als nostres pobles, des de la igualtat d’oportunitats i amb noves iniciatives per a millorar la societat des de la política”. Per exemple, l’aposta decidida per “fomentar models de creixement sostenible i entorns saludables, que es tradueix a destinar un 10% del pla, 14 milions d’euros, a incentivar projectes de sanejament, energia neta, innovació o ciutats intel·ligents que generen recursos per a avançar cap a un futur millor”.

El responsable de Cooperació destaca que el nou Pla d’Inversions és “fruit de l’esforç i el diàleg entre totes les àrees del govern de la *Diputació, recollint la sensibilitat d’alcaldes i alcaldesses amb l’objectiu de pal·liar els obstacles i les febleses històriques dels municipis de la província, especialment dels més xicotets”.

En la línia de la gestió marcada pel president Toni Gaspar, que pretén dotar de major liquiditat i autonomia als ens locals treballant conjuntament amb la Generalitat i els ajuntaments, aquest Pla d’Inversions basat en l’objectivitat i l’equitat comptarà amb el major pressupost de la història i, com explica el vicepresident *Bielsa, responsable de Coordinació Institucional i Cohesió Territorial, “permetrà que tinguem municipis millor finançats per a afrontar reptes en matèria cultural, benestar, educació, patrimoni i desenvolupament econòmic en general”.

L’equip de govern provincial ha centrat els seus esforços durant l’estat d’alarma a garantir, d’una banda, la liquiditat dels municipis per a fer front a la crisi de la COVID-19, i per una altra, en la preparació de l’escenari posterior a aquest estat d’alarma per a reprendre immediatament l’activitat, cas de la posada en marxa dels projectes d’aquest Pla d’Inversions que servirà per a “reactivar l’economia dels municipis valencians”.

El Pla d’Inversions 2020-21 de la Diputació de València té una dotació global de 144 milions d’euros, dels quals prop de 139 milions es repartiran entre 261 municipis de la província, al voltant d’1.250.000 euros entre les 3 entitats locals menors existents i altres 4 milions d’euros que arribaran a les 25 mancomunitats valencianes, en funció de la seua activitat i els municipis als quals representen. Les 5 grans ciutats, València, Torrent, Paterna, Gandia i Sagunt, també comptaran amb ajuda de la Diputació per a finançar projectes singulars.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia