La consellera de Justícia, Administració Pública i Interior, Gabriela Bravo, ha ordenat a la policia adscrita que inicie una investigació sobre un vídeo en un compte de Twitter. En el vídeo es mostra a una parella d’agents de servei i en el seu vehicle oficial referint-se a aquesta persona esmentada amb termes i qualificacions impròpies no sols d’un agent de seguretat, sinó de qualsevol ésser humà.

Bravo vol deixar clar que considera “inadmissible, intolerable i un atemptat contra la dignitat de qualsevol ésser humà” el que s’escolta en aquest vídeo i assegura que des del seu departament “no es permetrà aquest tipus de vocabulari indecent i ofensiu, i menys encara d’un agent de la llei”.

I és que la resposta i les actuacions dels agents de l’autoritat forces i cossos de seguretat, com és el cas de la Policia Local, “han d’estar sotmesos sempre als principis de proporcionalitat, oportunitat i congruència”, recorda Bravo.

La consellera ha obert un procediment d’investigació interna per a esbrinar qui són els autors d’aquests insults i ha anunciat que, en el cas que es comprove que han existit comportaments vexatoris cap a un ciutadà, posarà en coneixement de la Fiscalia els fets perquè s’actue en conseqüència amb totes les eines que permeta la llei.

Per part seua, l’ajuntament de Benidorm ha obert un expedient disciplinari i ha ordenat la suspensió provisional de funcions dels dos agents que intervenen en un vídeo difós hui en el qual apareixen vexant i humiliant a una persona transsexual.

En un comunicat, el govern local, del PP, ha informat que davant la consideració que els fets pogueren ser constitutius d’infracció penal “donarà compte a l’autoritat judicial per a l’esclariment dels fets i depurar possible responsabilitats”.

El consistori ha rebutjat els fets, així com “el contingut lamentable i indignant” de les declaracions que apareixen en les imatges i aclareix que les mateixes constitueixen “un fet absolutament aïllat i sense precedents a la nostra ciutat”.

El comunicat finalitza subratllant que Benidorm ha sigut sempre un model avançat de convivència i que actuacions com aqueixa “danyen al conjunt de la societat i a la professionalitat del Cos”.

En el vídeo està sent investigat per la Direcció General de Diversitat Sexual i Drets LGTBI, dependent del Ministeri d’Igualtat, la Conselleria de Justícia i que serà objecte d’expedient administratiu per part de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives valenciana.

Mentrestant, el grup municipal socialista (en l’oposició) ha exigit a l’alcalde, al regidor de Seguretat Ciutadana i al comissari cap de la Policia Local que investiguen el vídeo i que actuen “amb total rotunditat i exemplaritat davant un possible delicte d’odi i de vulneració de drets fonamentals”.

El PSPV-PSOE ha qualificat el vídeo de “intolerable i vergonyós” màximament per estar protagonitzat per agents “que han de vetlar per a impedir que es produïsquen delictes d’odi com els que s’observen en el vídeo”.

El comunicat del grup socialista conclou assenyalant que aquestes actituds han de ser “conseqüentment castigades” i adverteixen que “no permetrem titubejos”.

D’altra banda,  la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives obrirà un expedient administratiu per a investigar si l’actuació dels agents de la Policia Local de Benidorm que insulten a una persona transsexual suposaria una infracció de la coneguda com a Llei Trans, segons fonts d’aquest departament de la Generalitat.

La Llei 8/2017, de 7 d’abril, integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere en la Comunitat Valenciana considera una infracció contra la mateixa utilitzar o emetre expressions vexatòries contra persones trans, les seues parelles, persones reunides o les seues famílies per la seua identitat o expressió de gènere en la prestació d’un servei públic.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia