El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha subratllat que la pandèmia de COVID-19 no pot deixar “una herència inadmissible” de gerontofobia en la societat valenciana. “Ja és bastant dur que moltes persones majors hagen mort a causa d’aquesta pandèmia”, ha recordat Puig, “com per a permetre que també ens deixe certa discriminació cap a elles”.

“La vida és intergeneracional, i per als valencians i valencianes, la gent gran és un segment fonamental d’aquesta societat”, ha afegit el màxim responsable del Consell.

Per al president de la Generalitat resulten inacceptables determinades idees respecte a la discriminació de les persones majors i, en aquest sentit, ha afirmat que “la gerontofobia no es pot admetre entre nosaltres”.

Així s’ha expressat el màxim responsable del Consell després de la reunió per videoconferència que ha mantingut amb persones expertes de diferents disciplines per a continuar avançant en el disseny d’actuacions davant la situació de crisi ocasionada per la COVID-19.

El cap de l’Executiu valencià, qui els ha agraït la seua “capacitat de compromís amb la Generalitat” a través de les seues aportacions i coneixements, ha assenyalat que un altre dels aspectes abordats aquest dissabte, també “en l’àmbit de la filosofia”, ha sigut la necessitat de combatre qualsevol tipus de fractura social derivada de la pandèmia. No ha d’haver-la “ni entre classes socials, ni entre segments de població”, ha afirmat.

A més, el titular del Consell, ha detallat que en la trobada s’ha reflexionat també sobre la importància de reforçar l’Atenció Primària en l’assistència sanitària per a poder avançar en la detecció precoç del coronavirus i recuperar la traçabilitat dels contagis.

Per part seua, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha sol·licitat la personació de l’Advocacia de la Generalitat en el cas dels policies locals de Benidorm que aquest dissabte han passat a disposició judicial, presumptament acusats de distribuir material que promou i incita a l’odi a terceres persones, segons el paràgraf segon de l’article 510 del Codi Penal.

Bravo ha afirmat que és una situació “intolerable” que, “a més d’atemptar contra la dignitat d’una persona, atenta contra la imatge de la institució que té la responsabilitat de fer complir la llei i denunciar el delicte”.

Bravo ha recordat que l’article 510 del Codi Penal “contempla el càstig tant per als qui lesionen la dignitat de les persones per la seua identitat sexual, entre altres supòsits, com als qui distribuïsquen imatges que promoguen l’odi, la discriminació o la violència contra aqueixes persones”.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública té les competències de coordinació de les Policies Locals, d’acord amb la Llei 17/2017, de 13 de desembre. Aquesta llei contempla com una falta greu el tracte degradant que és discriminatori per raó de sexe.

Dades actualitzades sobre afectats per Covid-19

Els ingressos per coronavirus en UCI s’han reduït a la meitat en les últimes dues setmanes, de manera que han passat de 238 el 18 d’abril als actuals 120. En el cas d’ingressos hospitalaris, la reducció ha sigut del 42%, ja que aqueix dia hi havia 1.095 persones i en aquests moments es registren 638.

D’altra banda, s’han donat un total de 7.287 altes (209 des de l’actualització d’aquest divendres). Per províncies, la distribució és la següent: 965 en la de Castelló, 2.750 en la d’Alacant i 3.572 a la província de València.

També s’han detectat 305 nous casos positius que eleven a 12.514 el total de positius des que va començar la pandèmia. D’ells, 35 es troben a la província de Castelló, 135 en la d’Alacant i 135 en la de València. En aquests moments, es troben actius 3.961 casos, és a dir, un de cada 3 casos diagnosticats.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.756 a la província de Castelló, actius 598 (69 hospitalitzats, 15 d’ells en l’UCI), 4.281 a la província d’Alacant, actius 1.083 (167 hospitalitzats i 42 d’ells en l’UCI), i 6.477 a la província de València, actius 2.280 (402 hospitalitzats i 63 d’ells en l’UCI).

Fins a l’actualitat, s’han produït un total de 1.266 defuncions en la Comunitat Valenciana: 193 a la província de Castelló, 448 a l’Alacant i 625 en la de València.

El nombre de professionals de la Sanitat que han rebut ja l’alta són 1.474 persones. El nombre total de positius és de 2.226, dels quals 752 romanen actius en aquest moment (82 a la província de Castelló, 285 en la d’Alacant i 385 a la província de València).

Quant al nombre de proves realitzades per a la detecció de coronavirus, s’han dut a terme un total de 158.471 (117.314 a través de PCR i 41.157 a través de test ràpids). De totes elles, han donat un resultat negatiu 130.755 (93.476 amb *PCR i 37.279 per test ràpids).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia