La Mancomunitat Camp de Túria ha dut a terme diverses accions de caràcter econòmic i empresarial aquesta última setmana.

En aquest sentit, les Associacions de Comerciants de Camp de Túria han mantingut fa uns dies una reunió de treball amb la Mancomunitat. La cita, que s’ha celebrat a través de mitjans telemàtics per a respectar l’Estat d’Alarma decretat pel Govern d’Espanya el passat 14 de març, ha volgut ser un punt de trobada on compartir experiències.

La trobada ha comptat amb les Associacions de comerciants de Bétera, L’Eliana, Olocau, Vilamarxant, Casinos, Serra, Gátova, San Antonio de Benagéber, Nàquera i Benissanó. A més de servir de radiografia de com està la comarca en aquests moments a nivell comercial s’han pogut posar sobre la taula altres assumptes que poden ser de vital importància per als comerciants. Els responsables estan preparant-se per a l’obertura dels seus establiments en la millors condicions i la Mancomunitat continua treballant a acompanyar-los i ajudar-los en aqueix procés de posada en marxa i adaptació als canvis.

Així, s’ha donat a conéixer que l’Observatori d’Ocupació i Empresa en el qual participen també representants del comerç comarcal, comptarà a partir d’ara amb un representant de cada partit polític i serà el punt de trobada entre la societat civil, política i econòmica que analitze la situació de la comarca a partir de la crisi del COVID-19 i marque les línies d’actuació que porten a Camp de Túria a recuperar la senda del creixement.

La directora del Departament de Promoció Econòmica que també ha participat en la reunió ha explicat la galeria comercial de la Xarxa AFIC (Xarxa d’Agències per al Foment de la Innovació Comercial), directori empresarial de la Diputació de València i la Conselleria de Comerç, que posa a la disposició dels comerços de Camp de Túria i en la qual la Mancomunitat té el seu propi portal. En aquest sentit, s’ha recordat tots els serveis que s’ofereixen des de l’entitat supramunicipal per a ajudar a tots els veïns i veïnes a superar la pandèmia.

D’altra banda, el Departament de Promoció Econòmica de la Mancomunitat Camp de Túria ha segellat un acord de col·laboració amb la Direcció General de les Tecnologies de la informació i les comunicacions de la Generalitat Valenciana (DGTIC). Amb aquesta acció, l’objectiu principal és el de poder acostar, impulsar i motivar la formació a distància.

El divendres de la setmana passada va tindre lloc la primera reunió de treball entre el personal tècnic i els responsables de E-Formació. En la mateixa es van abordar assumptes com ara la possibilitat d’implementar cursos de formació online.

Per a poder fer realitat aquestes accions serà necessari una prèvia formació del personal tècnic de la Mancomunitat Camp de Túria. La intenció és iniciar la formació online amb cursos dirigits a l’orientació.

Conforme vagen avançant us anirem informant dels cursos oferits i la manera de poder realitzar-los. Es tractarà de formació online totalment gratuïta, i una vegada superats els continguts s’obtindrà el seu corresponent certificat.

Els òrgans polítics de la Mancomunitat Camp de Túria s’ha reunit també aquesta setmana per videoconferència. S’ha celebrat d’una banda la Junta de Govern, en la qual han participat pel PSPV, Amparo Navarro; Robert Raga i Lola Celda; per Compromís, Josep Vicent Garcia; per Ciutadans, Xavier Jorge; per Amb tu Gátova, Manolo Martínez; i per AISAB, Enrique Santafosta.

La reunió, en la qual s’ha aprovat una nova mesura, s’ha adonat del treball realitzat pel personal tècnic de l’ens supramunicipal des que el passat 14 de març es decretara l’Estat d’Alarma; ha proposat una nova mesura. La nova mesura que s’ha aprovat és que l’Observatori d’Ocupació i Empresa (creat en 2016 pel ACORD Camp de Túria) constituït per representants tècnics dels ajuntaments de la comarca, sindicats, empreses, autònoms, comerciants i societat civil; compte a partir d’ara amb un representant de cada partit polític.

Així, en la pròxima reunió es tractarà la situació actual del COVID-19 a la comarca i quines són les necessitats més urgents que s’han d’abordar. Un punt de trobada entre la societat civil, els empresaris, els autònoms, els sindicats i els representants polítics que servirà per a marcar les línies d’actuació que encaminen a la comarca a la senda del creixement.

Posteriorment, ha tingut lloc la Junta de Portaveus en la qual han participat pel PSPV, Amparo Navarro; pel PP, Stephane Soriano; per Compromís, Paco García; per Ciutadans, Xavier Jorge; per AISAB, Enrique Santafosta i per Amb tu Gátova, Manolo Martínez. La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, ha dirigit la reunió igual que ha fet amb la Junta de Govern.

En la mateixa s’ha adonat de tot el treball realitzat per l’ens per a combatre aquesta pandèmia i per a ajudar als veïns i veïnes de Camp de Túria. També s’ha aprovat en aquesta junta adherir-se a la petició de la FVMP per a l’eliminació del sostre de despesa i la utilització dels superàvits dels Ajuntaments.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia