(EFE) Quatre espanyols que anaven a ser repatriats pel covid-19 han mort en estavellar-se aquest dissabte l’avioneta en la qual viatjaven a la regió amazònica de Beni, a Bolívia.

L’accident va ocórrer en aqueixa zona amazònica durant un vol humanitari que transportava als espanyols “per a repatriació”, segons la Força Aèria Boliviana (FAB). Un dels espanyols morts era una cooperant de Psicòlegs Sense Fronteres a València, Alba A. F

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha lamentat aquest diumenge la mort de la cooperant valenciana Alba Aparicio, de 22 anys, en aquest accident i ha destacat el seu “exemple de solidaritat i lluita per les persones més desfavorides”

Abans de començar la seua compareixença després de la reunió mantinguda amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i la resta de responsables autonòmics, Puig ha expressat la seua “profunda tristesa” i les seues condolences a la família de la jove cooperant de Psicòlegs Sense Fronteres.

El president ha recordat que amb només 22 anys “estava fent una labor admirable d’ajuda a altres dones per a la prevenció de la violència de gènere”.

“Amb només 22 anys, i la carrera de Psicologia recentment acaba, ens deixa Alba, però també deixa entre nosaltres un exemple de solidaritat i lluita per les persones més desfavorides”, ha subratllat Puig, qui ha conclòs dient: “que la seua llum i la seua bondat ens il·lumine a tots”.

Alba es trobava en aquest país des de feia 7 mesos treballant en un projecte d’atenció a dones víctimes de violència de gènere a la ciutat de Trinidad.

En un comunicat, l’ONG Psicòlegs Sense Fronteres, a la qual pertanyia la morta, ha expressat les seues condolences als familiars i amics d’Alba.

“Ens consta el gran afecte que es va guanyar entre les nostres companyes de Psicòlegs sense Fronteres-*Beni, així com el de totes les dones a les quals va poder prestar el seu suport perquè isqueren de relacions de violència. Elles també es troben molt afectades per la pèrdua d’Alba”.

“Ens embarga el dolor i la tristesa per la nostra companya. Una persona compromesa amb l’ajuda a les i els altres, i amb donar el seu suport als qui estan en major vulnerabilitat. Volem estendre la nostra abraçada a la família d’Alba i a totes les persones que la volien”, segons el referit comunicat.

Alba anava al costat de la resta de morts, altres tres espanyols i dos tripulants bolivians.

Els altres espanyols morts són Francisco José G.G., la seua esposa Deliz S.V. i Yandira O.V., aquestes dues últimes bolivianes nacionalitzades espanyoles, mentre que els bolivians que van perdre la vida són el capità Fabio Daniel J.L. i el tinent Richard Anderson C.B. de la Força Aèria Boliviana (FAB), que tripulaven l’avioneta.

L’aeronau Beechcraff Baron B-55 es va estavellar ahir cap a les 13.42 hora local (17.42 GMT) i la FAB investiga les causes de l’accident.

Dimecres que ve està previst un vol entre Santa Cruz, que té en Viru Viru el principal aeroport bolivià, i Madrid per a repatriar a espanyols encallats a Bolívia, de manera excepcional per motius humanitaris perquè l’espai aeri a Bolívia està tancat per les restriccions al país dins de l’emergència per COVID19.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia