El president de la Generalitat València, Ximo Puig, ha iniciat aquest dilluns els treballs per al disseny d’un pla d’ús de les platges de la Comunitat que conjugue qualitat i seguretat per a la ciutadania.

“Hem de garantir en aquesta situació de màxima dificultat la major seguretat”, ha assenyalat el màxim responsable del Consell, qui ha descrit a les platges com “un recurs extraordinari per als valencians i valencianes”, tant “des del punt de vista turístic” com des del la seua configuració com a llocs units “al model de vida de la Comunitat”.

En aquests termes s’ha manifestat el cap de l’Executiu valencià després de la reunió que ha mantingut amb les conselleres de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el director general de Ports, Emili Obiol; el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (*FVMP), Rubén Alfaro, i el responsable de Turisme de la FVMP, Vicent Grimalt, per a abordar les primeres línies del futur protocol valencià d’utilització de les platges.

Així, Puig ha destacat que la Comunitat Valenciana, que compta amb 277 quilòmetres de platges i cales, “té el percentatge més alt de qualsevol comunitat autònoma peninsular respecte a la seua costa” i, per això, ha proposat “atendre la pròpia realitat valenciana”, “ordenar de manera adequada” l’ús i “esponjar l’acció diària de càrrega” dels diferents enclavaments costaners.

Aquestes premisses quedaran recollides en el document que presentarà la setmana pròxima l’Executiu autonòmic, al costat de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), al Govern d’Espanya, segons ha avançat el cap del Govern valencià.

El protocol de la Generalitat abordarà i analitzarà també qüestions com les possibles mesures per a delimitar l’accés a les platges; la definició dels sistemes de neteja; o el control de la capacitat de càrrega d’aquests llocs.

“Presentem la nostra proposta perquè pensem que cal donar seguretat a la ciutadania”, ha insistit Puig, “però també als gestors i als ajuntaments”, institucions que ha qualificat com a “agents fonamentals” davant aquesta situació.

Segons el president, a més de treballar conjuntament amb l’Administració local en el disseny d’aquest pla, també es pretén col·laborar estretament amb el Govern central “perquè és fonamental que el conjunt d’Espanya tinga unes normes”, per a després poder singularitzar “en cada territori i en cada poble” en funció de les dimensions de cadascuna de les platges.

El president de la Generalitat ha recordat que encara “estem en situació de pandèmia” i, per això, per al gaudi segur de les platges valencianes “s’ha de conformar un espai de corresponsabilitat amb els ciutadans i ciutadanes”.

Noves dades afectats pel coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat el dia amb menys ingressos hospitalaris de persones amb coronavirus. En les últimes hores, han sigut 11 les persones que han requerit ingrés en algun dels hospitals valencians, una xifra que manté una tendència descendent i que suposa només el 8% del total de casos confirmats aquest dilluns.

En total, es mantenen hospitalitzades 626 persones en aquests moments. D’elles, 114 es troben en UCI, una xifra que també ha anat disminuint en les últimes dues setmanes, en concret el 52%.

D’altra banda, s’han donat 7.506 altes de persones amb coronavirus (59 des de l’actualització d’aquest diumenge), la qual cosa es tradueix en què 6 de cada 10 dels casos diagnosticats s’han curat ja de la malaltia. Per províncies: 1.006 en la de Castelló, 2.801 en la d’Alacant i 3.699 en la de València.

A més, s’han detectat 148 nous casos positius que eleven a 12.834 el total de positius des que va començar la pandèmia. D’ells, 14 es troben a la província de Castelló, 15 en la d’Alacant i 119 en la de València. En aquests moments, es troben actius 4.049 casos, 1 de cada 3 casos diagnosticats.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 1.842 a la província de Castelló, actius 641 (61 hospitalitzats, 15 d’ells en l’UCI), 4.324 a la província d’Alacant, actius 1.071 (172 hospitalitzats i 43 d’ells en l’UCI), i 6.668 a la província de València, actius 2.337 (393 hospitalitzats i 56 d’ells en l’UCI).

Fins a l’actualitat, s’han produït un total de 1.279 defuncions en la Comunitat Valenciana: 195 a la província de Castelló, 452 a l’Alacant i 632 en la de València.

El nombre de professionals de la Sanitat que han rebut ja l’alta són 1.509 persones. El nombre total de positius és de 2.288, dels quals 779 romanen actius en aquest moment (75 a la província de Castelló, 295 en la d’Alacant i 409 a la província de València).

Quant al nombre de proves realitzades per a la detecció de coronavirus, s’han dut a terme un total de 166.508 (122.806 a través de *PCR i 43.702 a través de test ràpids).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia