Ximo Puig i Francina Armengol, han mantingut aquest dimecres una reunió per videoconferència per a analitzar la situació de la pròxima campanya i del sector turístic, un dels pilars clau de l’economia de totes dues comunitats, han advocat perquè la UE pose en marxa un protocol de seguretat europeu per a minimitzar l’impacte de la pandèmia en el moviment de les persones i l’arribada de turistes procedents d’altres països.

Puig i Armengol, han coincidit a sol·licitar al Govern i a la Unió Europea una estratègia conjunta per a reactivar amb seguretat la mobilitat europea i l’activitat turística, un sector greument afectat per la crisi sanitària generada per la COVID-19.

A més, ambdós han recalcat la necessitat que el Govern d’Espanya aprove un Pla de Reactivació Turística per a fer front a les repercussions socioeconòmiques que tindrà la pandèmia sobre aquest sector.

Durant la trobada, també han assenyalat que és prioritària l’obertura de l’espai europeu, quan les autoritats sanitàries el consideren oportú. I, en aqueix sentit, han assenyalat que, per a reforçar la confiança de la ciutadania i del turisme internacional en unes destinacions que són segurs, és clau la implicació de les institucions europees a l’hora d’acreditar aqueixa garantia de destinació segura i en el moviment dels turistes.

Els dos presidents han analitzat també el Fons Especial No Reembossable de 16.000 milions aprovat pel Govern i destinat a les comunitats autònomes per a atendre les despeses generades per la pandèmia i impulsar la reconstrucció social i econòmica. Sobre aquest tema, els dos han coincidit a sol·licitar que en el repartiment dels recursos es tinga en compte la corresponsabilitat fiscal assumida per les diferents autonòmiques, així com la inversió en serveis públics fonamentals i, concretament, en Sanitat, realitzada en els últims anys.

A més, Ximo Puig i Francina Armengol han destacat que, si en el repartiment del primer tram dels fons s’ha tingut en compte l’afecció sanitària directa de la pandèmia, la distribució dels recursos per a la reactivació econòmica hauria d’atendre igualment les conseqüències directes en l’economia que tindrà la crisi generada per la Covid-19.

A més, el president de la Generalitat ha mantingut una reunió amb la junta directiva de Hosbec, en el marc de la ronda de contactes amb les principals organitzacions del sector turístic de la Comunitat Valenciana, que anteriorment es va iniciar amb una reunió conjunta de les principals organitzacions, i que després ha seguit amb *Provia pel turisme residencial, i ara amb Hosbec i que seguirà amb altres organitzacions.

En la trobada, s’ha coincidit en la necessitat de comptar amb el protocol de seguretat en els diferents sectors i subsectors turístics davant la COVID-19 que està elaborant l’Institut per a Qualitat Turística Espanyola per al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i el de Sanitat, així com que, una vegada aprovat est, es poguera realitzar un desenvolupament del mateix des de la Conselleria de Sanitat Universal i Turisme Comunitat Valenciana.

Així mateix, s’ha coincidit en la importància de l’aportació de la intel·ligència turística en el mesurament de capacitat de càrrega d’espais públics, com les pròpies platges, i s’ha posat èmfasis en el fet que és important també comptar amb un marc d’actuació com el que està definint el Govern i la mateixa Generalitat Valenciana.

Al seu torn, Puig, ha assistit per videoconferència aquest dimecres a una reunió de l’Assemblea de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE).

Dades actualitzades sobre el Covid-19

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha actualitzat la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. S’han detectat 37 nous casos positius confirmats a través de PCR, que eleven a 10.537 el total de positius des que va començar la pandèmia (1.441 es troben a la província de Castelló, 3.695 en la d’Alacant i 5.401 en la de València). D’altra banda, han donat positiu mitjançant test ràpid 144 persones, la qual cosa suma un total de 2.527 casos (444 a la província de Castelló, 726 en la d’Alacant i 1.357 en la de València).

Fins al moment, s’acumulen un total de 7.747 altes (92 des de l’actualització d’aquest dimarts). Per províncies: 1.056 en la de Castelló, 2.917 en la d’Alacant i 3.774 en la de València.

Quant a les hospitalitzacions, han ingressat 15 persones i s’han reduït en 34 persones des de l’última actualització. Hui dia, hi ha 572 persones ingressades als hospitals valencians: 56 a la província de Castelló, 153 en la d’Alacant i 363 a la província de València.

En relació als ingressos en UCI, continua la tendència a la baixa, amb 3 casos menys des de l’última actualització. Representen en aquests moments el 2,5% del total de casos actius, amb 102 persones ingressades en UCI: 13 a la província de Castelló, 43 en la d’Alacant i 46 a la província de València.

Fins a l’actualitat s’ha produït un total de 1.302 defuncions en la Comunitat Valenciana: 199 a la província de Castelló, 459 a l’Alacant i 644 en la de València. Són 13 defuncions des de l’última actualització (12 confirmats prèviament amb PCR i 1 amb vincle epidemiològic).

El nombre de professionals de la Sanitat que han rebut ja l’alta són 1.713 persones. El nombre total de positius és de 2.461 (1.793 a través de PCR i 668 amb test ràpid), dels quals 748 romanen actius en aquest moment (66 a la província de Castelló, 291 en la d’Alacant i 391 a la província de València).

Quant al nombre de proves realitzades per a la detecció de coronavirus, s’han dut a terme un total de 179.070 (126.789 a través de PCR i 52.281 a través de test ràpids).

D’altra banda, les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) de la Comunitat Valenciana no han registrat cap ingrés per *coronavirus en les últimes 24 hores. En aquests moments, hi ha 102 pacients en les unitats de crítics, una xifra que s’ha reduït un 74% en l’últim mes, quan es va registrar el major nombre de pacients en UCI: 386.

La mateixa tendència han seguit els ingressos hospitalaris. Hui dia, 572 persones es troben ingressades en algun dels hospitals de la Comunitat Valenciana per coronavirus. Fa un mes eren 2.189 persones, per la qual cosa la reducció també ha sigut del 74%.

En aquesta línia, també s’ha reduït el nombre d’ingressos diaris als hospitals. En les últimes hores han ingressat 15 persones, quan al llarg de la pandèmia s’han arribat a produir fins a 368 ingressos en un sol dia.

La tendència de reducció de la pressió assistencial va acompanyada també de l’augment en les altes a pacients amb *coronavirus. Fins al moment, han produït un total de 7.747 altes, la qual cosa significa que 6 de cada 10 pacients han superat ja la malaltia.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia