(EFE) El sindicat de Comissions Obreres País Valencià (CCOO PV) ha fet una crida a “la responsabilitat” de l’administració educativa davant la possibilitat d’obertura dels centres d’Infantil i Educació Especial a partir de la fase 2 i ha demanat que l’inici de les classes presencials es trasllade a setembre.

El sindicat argumenta que ambdues són etapes educatives, “no assistencials” i, per tant, són els criteris educatius i sanitaris els que marquen la volta al centre de l’alumnat.

La volta dels alumnes dels centres d’Educació Especial “no pot quedar subjecta exclusivament a la voluntarietat de les famílies” si prèviament no hi ha una planificació i avaluació de l’activitat que garantisca una adequada atenció.

En totes dues etapes es donen unes característiques singulars que fan necessària “una excel·lent planificació” per a la volta a l’activitat presencial, en el cas d’Infantil per l’edat i especialment perquè hi ha alumnes que requereixen suport especialitzat d’alta intensitat i individualització durant tota la jornada.

Per tot això, CCOO PV reclama que la volta siga al setembre, quan es tinguen protocols clars d’actuació, dotació econòmica extraordinària per a fer front a les labors de neteja, personal, i elements higiènics i preventius que donen una major seguretat per a a l’alumnat i el professional.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia