Les festes de Bétera 2020 s’han decidit suspendre de manera consensuada. Aquesta decisió s’ha pres després d’una reunió telemàtica en la qual van participar l’Alcaldessa del municipi, Elia Verdevío, el regidor municipal de Festes, Manuel Pérez,les Obreres i els Majorals 2020 i els Majorals 2021. Una decisió que es du a terme “pel bé comú de tots els nostres veïns i veïnes”, segons l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevio.
La situació sanitària actual i la incertesa del futur més pròxim han fet que tots els representants de les festes majors hagen decidit de manera consensuada suspendre les celebracions i traslladar-les amb major il·lusió, ànim i alegria a l’any 2021.
Així mateix, també s’ha fet partícips d’aquesta decisió a una de les grans parts implicades en la festa, la pólvora, a través de la Penya Vol Lliure, l’Associació Amics del Coet i l’Associació Els Fogoners 1.5 els qui també han sigut convocats pel Consistori per a informar-los de la decisió.
Aquesta decisió, ha suposat que el pressupost de les festes 2020 vaja destinat a pal·liar els efectes del covid-19 en àrees com a Serveis Socials i Ocupació.  “Estem molt agraïts per la predisposició dels implicats però sobretot per haver consensuat aquesta difícil decisió que ens ha permés destinar el pressupost de les festes 2020 al Pla d’Ocupació Local i a cobrir les necessitats de Serveis Socials”, ha afirmat Manuel Pérez.
Per la seua banda, les Obreres de 2020 (Alba, Paula, Madeleine i Manoli) han volgut transmetre un missatge de suport i ànim al poble de Bétera, ja que és la primera vegada des de 1957 que la festa no tindrà lloc de la seua manera tradicional.
El President dels Majorals 2020, Miguel Ángel Herrrera, també ha tingut unes paraules on explica que potser “siga una decisió dura però necessària pel bé de la festa, però sobretot per la salut de la gent, la nostra gent”.
Els Majorals 2021 també han decidit recolzar al consistori municipal en la decisió de no celebrar les nostres festes patronals.
Ramón Carretero, President de l’Associació Els Fogoners 1.5 ha destacat que “en aquests moments no podem oblidar-nos dels nostres proveïdors, que ens subministren tot el necessari per a poder participar en els actes previstos, tant pirotècnia, impremtes i comerços en general i de totes les persones que de manera desinteressada col·laboren amb nosaltres”. En aquest sentit, ha fet públic l’ànim i suport a les Obreres i Majorals 2020 de tota la penya.
Jaume Pareja, President de l’Associació Amics del Coet ha declarat que “valorant que la situació és molt canviant, estem a la seua sencera disposició per a col·laborar, analitzar i/o participar en els actes que organitze l’Ajuntament en un futur a mesura que les condicions ho vagen permetent”.
Antonio Grande, President de la Penya Vol Lliure també ha explicat que aquesta penya “vol fer costat a Obreres i Majorals 2020 i també als Majorals 2021. A tots els veïns i veïnes, molts ànims i molta força”.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia