El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, va participar aquest dimecres en la Comissió de Diputacions, Capítols i Consells Insulars. En aquesta reunió, van estar presents de manera telemàtica més de 40 representants, en la seua majoria presidents i presidentes de diputacions provincials de tota Espanya.

En aquesta Comissió el president valencià va reivindicar que els ajuntaments puguen destinar els seus superàvits i romanents per a poder fer front a les conseqüències de la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID-19.

Gaspar va secundar també la petició al Govern d’Espanya d’un Fons per als Governs Locals, amb la finalitat de ser partícips de manera efectiva en la reconstrucció pospandèmica, especialment necessària en els municipis mitjans i xicotets.

El president de la Diputació de València es va mostrar contundent en aquestes reivindicacions “perquè són peticions que em fan arribar insistentment els alcaldes i alcaldesses valencians en les trobades que estic tenint amb ells”. A més, Gaspar va insistir en la necessitat de flexibilitzar els mecanismes administratius per a fer més àgils i eficaços a les entitats locals, especialment en la “necessària adaptació de la Llei de Contractes o la Llei d’estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera”.

Tant el president d’aquesta  Comissió, i president de la Diputació de Jaén, Francisco Reyes, com el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Abel Caballero, van intervindre en aquesta línia reivindicativa dels municipis i entitats provincials. Aquestes conclusions, es recolliran en un document que s’elevarà a la Junta de Govern de la FEMP.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia