Arriba la calor i, una vegada més, ens trobem pràcticament en el mateix punt d’eixida d’una carrera sense fons que hem d’emprendre els veïns del mal anomenat “Paternero”.

Amb la pujada de temperatures hem de barallar-nos amb els mosquits, tigres i lleons ja, amb una grandària que espanta i una quantitat d’ells que sobrepassa la possibilitat de controlar-lo. Em pregunte si enguany l’Ajuntament s’acordarà que ací vivim i ens fumigaren com han fet en altres ocasions en el nucli urbà, oblidant-se, tal vegada, que hi ha espècies que viuen en zones humides i fresques i amb una gran presència de pins.

Les malalties que transmeten els mosquits són nombroses i algunes d’elles poden ser molt greus, com la leishmaniosis, que molta gent creu que afecta només els gossos, ignorant que no és així i que pot transmetre’s als humans, amb un pronòstic molt millor en la majoria dels casos, però que pot generar greus problemes, i sé del que parle doncs en la meua família hi ha hagut un cas de contagi, al mateix temps que es produïen uns altres en adults i xiquets de Bétera .

Però no sols estem abandonats  en el tema de mosquits, succeeix tres quarts dels mateix amb la procesionària, o amb la recollida de restes de podes i fems, que no es fa amb la regularitat, periodicitat i freqüència necessària; o la falta total de neteja dels voltants dels contenidors que amb el pas dels mesos, fins i tot anys, es  amuntega en cúmuls en els quals creixen arbustos i matolls en el lloc on hauria d’haver-hi una vorera.

No sembla que l’Ajuntament recorde als propietaris dels terrenys que han d’estar tancats i nets perquè la mala herba i la brutícia no siga niu de rosegadors, insectes i al cap i a la fi focus d’infecció.

Ens recorden des dels col·legis la importància del divendres saludable, el bo que és en general portar als xiquets caminant al col·legi, però… S’acorda l’ajuntament que no tenim voreres i per tant no és una ruta segura?

Tampoc arriben els fanals d’enllumenat públic que estem esperant des de ja no record quan, ni tampoc alguna zona de joc per als nostres xiquets….

Ha hagut d’arribar el Covid 19 perquè les barredores pugen de tant en tant a netejar els carrers, perquè un dia a la setmana puge la desinfecció, per a veure de tant en tant a la policia local o Guàrdia civil per la zona…

Quant més durarà aquesta carrera?

Reflexions de Begoña Lorente
Imprimir article
Comenta aquesta notícia