El 51% de la població espanyola passarà aquest dilluns a la fase 1 de la desescalada, segons el titular de Sanitat, Salvador Illa.

No obstant això, la Comunitat Valenciana no passarà íntegrament dilluns que ve, 11 de març, a la fase 1 del pla de desescalada del confinament dissenyat pel Govern davant la pandèmia de coronavirus, segons ha anunciat aquest divendres el Ministeri de Sanitat.

Sí que ho faran, per contra, sis departaments de Salut de la província d’Alacant, tres de València i un de Castelló, en cap cas els de les seues respectives capitals (Alacant, València i Castelló).

Concretament, es tracta dels departaments de Salut de Vinaròs (a Castelló), Requena, Xàtiva-Ontinyent i Gandia (a València), i Alcoi, Dénia, Marina Baixa, Elda, Orihuela i Torrevieja (a Alacant).

La Generalitat havia presentat dimecres passat al Ministeri la petició oficial que tota la Comunitat passara dilluns que ve de la fase 0 a la 1, en considerar que tots els seus departaments de salut estan en condicions de fer-ho.

El Consell argumentava que la Comunitat Valenciana compleix amb els paràmetres hospitalaris fixats per Sanitat, tant en les unitats de Vigilància intensiva (UCI) com en planta.

Està previst que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, comparega aquest dissabte en roda de premsa per a oferir tots els detalls sobre aquest tema relacionats amb l’anunci fet pel Ministeri i el que implica per a les àrees de salut agraciades amb la decisió del Govern.

Onze comunitats autònomes, més les ciutats de Ceuta i Melilla, passen el dilluns a la fase 1 de la desescalada, i la resta el farà parcialment, menys Madrid, que romandrà en la fase 0.

Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc, La Rioja, Navarra, Aragó, Extremadura, Múrcia, així com Canàries i Balears (se sumen totes les illes a les quals ja estaven en fase 1 en tots dos arxipèlags), són les comunitats que evolucionen íntegrament a la següent etapa, a més de les ciutats autònomes.

Les que passen parcialment són Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, València i Andalusia.

A Castella i Lleó cap província com a tal passa a la fase 1, però sí diverses àrees de salut que, segons ha explicat aquest divendres el director del Centre de *Alertas i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, compleixen les condicions necessàries per al canvi de fase: es tracta d’una àrea a Àvila, sis a Burgos, tres a Lleó, una a Palència, una a Salamanca, tres a Valladolid i una a Sòria.

A Castella-la Manxa, les províncies de Conca i Guadalajara també han rebut el vistiplau de Sanitat per a passar a la fase 1.

A Catalunya, Sanitat ha aprovat la proposta del Govern català que únicament tres regions sanitàries, les de *Terres del *Ebre, Camp de Tarragona i *Alt *Pirineu i Aran, que presenten un menor risc de contagis, avancen a la fase 1.

A Andalusia passen a aqueixa fase 1 les províncies d’Almeria, Jaén, Sevilla, Cadis i Còrdova.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia