Per a poder començar a recuperar la normalitat en les circulacions i adaptar l’oferta a la demanda sobre aquests mitjans de transport, la Generalitat aplicarà a partir del dilluns 11 de maig un nou calendari de servei en les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, en aquest procés de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Recollida en la resolució del 7 de maig de 2020, publicada pel Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), aquesta nova reestructuració de serveis establida per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, estableix les mesures sobre els serveis de transport públic ferroviari i tramviari prestats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), en aplicació del que es disposa en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, i que posa fi als serveis que es venien aplicant des del passat 6 abril.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha explicat que “la modificació es realitza amb la finalitat de continuar garantint que els usuaris puguen realitzar els seus desplaçaments, respectant les instruccions que deriven de l’evolució de la crisi sanitària provocada pel COVID-19“.

“La resolució estableix una reducció màxima de fins al 2% del servei ordinari en les línies ferroviàries de metre i del 17% del servei ordinari en les línies tramviàries, per la qual cosa amb aquesta disposició FGV oferirà pràcticament el 100% de les seues circulacions habituals, en les línies en servei, enfront del 50% aproximat de circulacions que s’han prestat en les últimes setmanes”, ha destacat el conseller.

En Metrovalencia, les línies de metro recuperen el servei habitual establit de dilluns a divendres, dissabtes i diumenges i festius. En el tramvia, les Línies 4 (Mas del Rosari-Doctor Lluch) i 6 (Tossal del Rei-Marítim Serreria) recuperen el servei dels dies laborables no lectius, al no estar oberts els centres universitaris i educatius. Al seu torn, continua paralitzada temporalment el servei de la Línia 8 (Marítim Serreria-Marina Reial Joan Carles I).
A més, el servei nocturn previst els divendres, dissabtes i vespres de festius, que facilita els desplaçaments amb metro i tramvia fins a les 3 hores de la matinada aproximadament, segueix suspés en les línies de metro i tramvia.

Els usuaris i usuàries de Metrovalencia disposen dels canals d’atenció telefònica i xarxes socials, així com el telèfon d’atenció al client gratuït 900 46 10 46. En twitter @metrovalencia té un horari d’atenció de 6 a 24 hores de dilluns a dissabtes i de 7 a 24 h diumenges i festius.

En la xarxa del TRAM d’Alacant es recupera el servei previst per a les jornades laborables no lectives, al no estar oberta la Universitat d’Alacant i la resta de centres educatius. La Línia 3 (Estels-El Campello) entra de nou en servei, mentre que la Línia 5 (Porta de la Mar-Plaça La Corunya) segueix paralitzada temporalment.

Juntament amb l’obligació d’utilitzar màscara en tots els desplaçaments en transport públic, des d’FGV s’ha establit un reforç del dispositiu de seguretat que comptarà amb la col·laboració de les Forces de Seguretat.
Des de l’empresa pública de la Generalitat es recorda als usuaris i usuàries que disposen de dispensadors de gel *hidroalcohólico en els accessos a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Al seu torn, FGV ha senyalitzat els seients de manera alterna per a facilitar que els viatgers es distribuïsquen correctament a l’interior de trens i tramvies mantenint la distància de seguretat amb altres usuaris i usuàries.

També es recomana evitar en la mesura del possible ocupar el corredor central, per a permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar del tren o tramvia, i llavar-se les mans després d’utilitzar el servei de transport, encara que els vehicles i instal·lacions d’FGV es desinfecten regularment.

En les andanes, durant l’espera, cal ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones.

Des d’FGV s’informa també que la compra de títols de transport en les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica i que, temporalment, les gestions d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments es poden realitzar a través de la pàgina web o l’App (descàrrega en Google Play o en Apple Store).

A València els Espais de Client de Xàtiva i Colón, així com els Centres d’Atenció al Client de Aeroport i Benimaclet, romanen temporalment tancats, centralitzant els seus serveis en la taquilla del vestíbul principal de Amistat-Casa de Salut. A més, segueixen oberts els Punts de Client d’Entroncament, Mislata i Àngel Guimerà, en aquest últim cas per l’accés del carrer Palleter.

A Alacant, l’*Espai al Client d’Estels ha traslladat la seua activitat a la taquilla principal de la mateixa estació.

En les estacions, els usuaris i usuàries poden contactar amb el personal d’Atenció al Client d’FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

D’altra banda, la Generalitat Valenciana reiniciarà l’11 de maig el servei complet de les Línies 4 i 6 de Metrovalencia després de la finalització de les obres de manteniment en la xarxa tramviària en la zona del Marítim, que han comportat la suspensió del servei en determinats punts.

L’actuació ha consistit en la substitució del tram de carril desgastat en les dues corbes existents entre les parades de les Arenes i Doctor Lluch de la Línia 4. La primera corba correspon al gir del carrer Eugenia Vinyes a l’avinguda Mediterrani i la segona corba al gir de l’avinguda Mediterrani al carrer Doctor Lluch.

L’actuació s’ha realitzat amb la suspensió del servei en alguns trams, la qual cosa ha afectat part dels recorreguts, tant de la Línia 4 (Lloma Llarga/Terramelar-Doctor Lluch) com a la Línia 6 (Tosal del Rei-Marítim Serreria). A partir del dilluns els trajectes es realitzaran de manera íntegra, sense interrupcions.

Cal recordar que la Línia 8 (Marítim Serreria-Marina Reial Joan Carles I) està suspesa temporalment en tot el seu traçat des del 9 d’abril.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia