Després dels set punts tractats a l’ordre del dia en el ple de Bétera de maig del passat dilluns, va arribar el torn de les mocions presentades pel grup Compromís.

La primera de les mocions feia referència al blindatge de la sanitat pública a la Constitució espanyola. A més de donar suport per part de l’Ajuntament al model de servei públic de salut universal i de qualitat i l’augment dels pressupostos públics destinats a aquest objectiu, la finalitat principal de la moció era que s’impulsara una reforma de la Constitució perquè la salut siga un dret fonamental (vegeu detalls de la moció fent clic ací).

En virtut de l’article 22 del ROF (Reglament Orgànic Municipal), el regidor de Ciutadans Julio Inés va presentar una esmena a la moció presentada, signada per Manuel Pérez (PP), Carlos Abad (Mas Camarena-Torre en Conill) i Eva Martínez (Ciutadans), al considerar-se que aquesta proposta tenia “uns tints  que no eren del tot correctes”. Després d’un llarg debat sobre aquesta esmena, es va fer una pausa d’uns 10 minuts perquè Compromís decidira si aquesta moció anava a deixar-se sobre la taula. Doncs, l’alcaldessa, Elia Verdevío, va proposar retirar l’esmena si la proposta de Compromís es retirava. Després del recés, Compromís va decidir la retirada de la moció.

A continuació, adjuntem el vídeo. Tot i que dura més de 50 minuts, hem extret tota la part completa del debat per no perdre cap detall de tots el que es va parlar. Només s’han netejat les pauses i alguns canvis entre parlament i parlament.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia