El director del Centre de Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha assenyalat hui diumenge sobre el fet que la Comunitat Valenciana no passe en el seu conjunt a la fase 1 de la desescalada que “hi havia un nombre no menyspreable de casos sospitosos als quals no se li havia pogut fer un diagnòstic”.

“Tot això estarà preparat i llest en els pròxims dies, i això afavorirà que en els pròxims dies siga molt possible que tota la Comunitat estiga en molt bona situació per a plantejar-se fer aqueix possible nou pas”, ha manifestat.

Sobre els catorze departaments de salut valencians que no passen a la fase 1, Simón ha preferit no donar “detalls” de la situació de cadascun, però ha afirmat que no estaven en la mateixa situació “favorable” que la resta per “riscos associats” a la situació epidèmica, no per una falta de “capacitats” per a fer-li front.

Simón ha destacat el “camí favorable” de la progressió en la gestió de l’epidèmia de coronavirus en totes les comunitats autònomes i ha indicat que algunes, com la Comunitat Valenciana, podrien estar llestes pròximament per a canviar de fase.

Dades actualitzades sobre afectats per covid-19 en la Comunitat valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat que 65 persones s’han curat de coronavirus en la Comunitat Valenciana des de l’última actualització. Són ja en total 8.861 altes, la qual cosa representa el 64% dels casos detectats fins al moment. Per províncies, la distribució és la següent: 1.227 en la de Castelló, 3.195 en la d’Alacant i 4.439 en la de València.

A més, s’han detectat 164 nous casos positius: 52 a través de PCR i 112 a través de test ràpid, que eleven a 13.840 (10.713 per PCR i 3.127 per test ràpid) el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies, són els següents:

· 9 a Castelló (6 per PCR). Total: 1.997

· 80 a Alacant (18 per PCR). Total: 4.715

· 75 a València (28 per PCR). Total: 7.086

· Total (no nous): 6 persones desplaçades (5 per PCR)

De tots ells, es troben actius en aquest moment 3.641 casos, la qual cosa representa el 26% de tots els confirmats.

Quant a les hospitalitzacions, continua la tendència a la baixa i se situen en 480 persones (8 menys des de l’última actualització): 41 a la província de Castelló, 144 en la d’Alacant i 295 a la província de València. De tots ells, 87 persones es troben en UCI (5 menys respecte al dia anterior): 11 a la província de Castelló, 41 en la d’Alacant i 35 a la província de València.

Fins a l’actualitat s’han produït un total de 1.338 defuncions en la Comunitat Valenciana: 201 a la província de Castelló, 471 a l’Alacant i 666 en la de València. Són 10 defuncions des de l’última actualització (8 confirmats per PCR i 2 amb vincle epidemiològic).

El nombre de professionals de la Sanitat que han rebut ja l’alta són 1.872 persones. El nombre total de positius és de 2.628 (1.813 a través de PCR i 815 amb test ràpid), dels quals 756 romanen actius en aquest moment (62 a la província de Castelló, 313 en la d’Alacant i 369 a la província de València).

Quant al nombre de proves realitzades per a la detecció de coronavirus, s’han dut a terme un total de 204.764 (139.748 a través de PCR i 65.016 a través de test ràpids).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia