La Policía Local de València ha elevat al Ministeri d’Interior una proposta de denúncia a l’Arquebisbat perquè ahir diumenge, festivitat de la Verge dels Desemparats, es va obrir la Basílica i es va propiciar l’aglomeració de fidels per a veu la imatge de la seua patrona.

El regidor de Protecció Ciutadana de València, Aarón Cano, ha indicat que havien posat agents en la plaça de la Verge perquè pensaven que podria “anar gent de manera particular” però “no” que l’Arquebisbat poguera obrir la porta “sense avisar i sense mediar paraula”.

Fonts de l’Arquebisbat van assenyalar que la missa s’ha realitzat a porta tancada sense fidels i en acabar es va obrir la porta i la imatge pelegrina es va poder veure des de l’interior i sense eixir “a penes el temps que dura la interpretació de l’himne”.

Així van indicar que la imatge la van poder veure les persones que estaven en aqueix moment en la plaça i van posar l’accent que hi havia diverses patrulles de la Policia Local, “que no van intervindre”, i que els membres de Creu Roja “van advertir a la gent que guardara les mesures de seguretat”.

Les mateixes fonts van explicar que com cada dia de l’estat d’alarma el tempo s’obri dues hores al matí i altres dues a la vesprada i que aquest diumenge l’obertura va entrar “dins de la normalitat de cada dia”.

No obstant això, van assenyalar que en pensar que aquest dilluns es passava a la fase 1 de la desescalada, s’havia intensificat la desinfecció del temple i s’havien marcat els bancs perquè la gent sabera on es podia asseure i com cada dia es va controlar l’aforament i les distàncies i no es va deixar entrar a ningú sense màscara.

*Aarón Cano va explicar que tenen vídeos en els quals es veu com la gent s’aglomera a les portes de la Basílica per a veure la imatge de la coneguda popularment com la Geperudeta i com li aplaudeixen i la victoregen.

“Si hagueren demanat permís, haguérem dit que no perquè podria passar el que ha passat”, va incidir l’edil, qui va apuntar que l’Església Catòlica “és un espill en el qual es miren milers de persones” i en aquest cas “cal ser exemplaritzant”.

“La gent en aqueix moment estava guardant les mesures de seguretat però quan es va obrir la porta i va aparéixer la imatge, es  van concentrar en un punt de l’església”, va relatar.

Davant aquests fets i en ple estat d’alarma, va explicar, la Policia Local va fer un informe i una proposta de denúncia contra l’Arquebisbat de València, que eleven al Ministeri d’Interior, que haurà de determinar si ha d’haver-hi sanció.

“El nostre informe és totalment asèptic, som mers relators i no emetem judicis”, va apuntar i va subratllar en què “més enllà d’una possible sanció, l’important és que estem dient que les concentracions de gent són un dels elements més perillosos de la pandèmia”, per la qual cosa va demanar “responsabilitat”.

“Estem parlant d’un sentiment, d’alguna cosa que naix del cor i quan la gent ha vist a la Verge, és normal que s’haja acostat a aplaudir-la i a cridar-li ‘visques’ “, va concloure.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia