Ivace Innovació, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha llançat la convocatòria InnovaProD-CV COVID per a fer costat a les xicotetes i mitjanes empreses industrials en el desenvolupament de projectes innovadors que ajuden a donar resposta a emergències sanitàries com les provocades per la COVID-19.

InnovaProD-CV COVID està dotat amb un pressupost de cinc milions d’euros que es destinaran al desenvolupament de nous productes, així com a la millora significativa de les especificacions tècniques, de components i materials, disseny o facilitats d’ús d’uns altres ja fabricats.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha destacat “la singularitat i el caràcter excepcional d’aquesta convocatòria, dissenyada i creada per a donar resposta a un teixit empresarial que ha sabut reaccionar davant aquesta situació reconduint la seua activitat i plantejant-se noves alternatives de negoci que li permeta mantindre la seua activitat garantint l’ocupació, alhora que contribuint a una millor resposta sanitària”.

“La pandèmia -ha afegit Climent- ha reafirmat el potencial i la qualitat del nostre teixit industrial, pel qual continuarem apostant I, Per això, des de la Conselleria d’Economia i des de lIvace des del primer moment hem adoptat mesures per a ajudar als sectors productius en la seua recuperació i perquè pogueren fer front a la nova conjuntura amb les millors garanties”.

Amb aquestes ajudes, Ivace Innovació subvenciona el desenvolupament, millora i posada en marxa de nous productes en l’àmbit d’articles sanitaris i de protecció, o d’altres articles necessaris per a afrontar emergències sanitàries i les seues conseqüències.

Entre altres costos, es contemplaran els serveis de consultoria i assistència tècnica, el registre de patents, marques, models d’utilitat i dissenys industrials, així com l’obtenció d’homologacions.

Quedarà coberta l’adquisició de patents i llicències, de programari per al desenvolupament de productes i les despeses de personal propi implicat en el desenvolupament o millora dels productes.

També es recolzarà l’adquisició o adaptació i posada en marxa de béns d’equip, motles i matrius, necessàriament relacionats amb la posada en producció de nous productes.

A través de la convocatòria InnovaProD-CV COVID, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial donarà suport a projectes d’un mínim de 15.000 euros de cost, amb ajudes de fins a un màxim de 200.000 euros, les inversions dels quals s’han de mantindre inalterables durant els cinc anys següents al pagament de la subvenció.

Per als projectes desenvolupats per petites empreses, l’ajuda ascendirà fins al 45 % dels costos subvencionables i fins a un 35 % en el cas dels executats per les mitjanes empreses.

En aquest sentit, Climent ha recordat que segons estableix la Llei de Pressupostos de la Generalitat, des de lIvace s’anticiparà aquestes ajudes a les pimes.

Aquesta bestreta serà de fins a un 75 % de l’ajuda concedida per a les petites empreses i de fins a un 50 % per a les mitjanes amb la presentació d’un aval del 25 % de l’import a anticipar.

El termini de presentació de sol·licituds comença aqueste dijous, l’endemà a la publicació de la seua convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat, i finalitza el pròxim 4 de juny.

Economia treballa en un pla per a la volta a l’activitat en recintes firals.

El conseller d’Economia, Rafael Climent, s’ha reunit aquesta setmana de manera virtual amb el director general de Fira València, Enrique Soto, i amb màxims responsables d’IFA, José Luis Gisbert i Esther Guilabert, president i directora general.
Rafael Climent ha volgut traslladar en aquesta trobada tot el suport de la Conselleria que dirigeix a totes dues institucions firals “perquè puguen recuperar l’activitat”.
Representants de totes dues fires han comunicat que s’està treballant en el marc de l’Associació de Fires Espanyola (AFE) i, conjuntament amb l’Associació de Palacios de Congressos d’Espanya (*APCE) en un document que reculla totes les mesures d’actuació per a garantir la seguretat i salut davant la *COVID-19 en recintes firals i palaus de congressos.
Amb aquest document es busca dotar als recintes de la màxima seguretat en la volta a l’activitat que, d’altra banda, s’ha programat per al mes de setembre.
El conseller ha confiat que aquesta volta a l’activitat es puga produir el mes de setembre sempre que es donen les condicions de seguretat necessàries. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que enviarà una carta al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme sol·licitant la inclusió dels recintes firals en la desescalada, igual que s’ha fet amb altres sectors econòmics.
Gràcies a les característiques estructurals dels recintes firals, especialment per les seues grans dimensions, “està demostrat que tenen una alta capacitat per a adoptar les mesures de seguretat exigides per sanitat: ampliar corredors, incrementar l’espai expositiu, controlar de manera rigorosa els accessos i, per tant, l’aforament, són algunes de les mesures que s’implantaran i que asseguren el manteniment del distanciament social”, ha assenyalat.
El director general de Fira València ha dit que, de cara a aqueix últim quadrimestre de l’any, Fira València té programades més de 20 fires i esdeveniments. Entre ells, alguns de la rellevància d’Hàbitat, Home Tèxtil Premium, Iberflora, Eurobrico, FIMMA, Maderlia, Mediterrània-Gastrònoma, Festa i Noces, Dues Rodes, el Saló Internacional de la Franquícia. “La tardor és un moment de màxima activitat firal”, ha asseverat Soto.

Per part seua, IFA compta en el segon semestre amb 12 certàmens, 11 dels quals ja tenen dates fixades, quedaria tornar a programar el Saló del Manga, que ja va canviar les seues dates per a finals de juny però que, previsiblement no es podrà celebrar en aqueixes dates. Finalment quedarien cancel·lats de manera definitiva els salons Antic Acte i Firauto Expocar.
Climent ha considerat que l’activitat firal és fonamental per a sectors molt destacats de la Comunitat Valenciana i ha valorat el paper de Fira València i IFA com a grans dinamitzadores de l’economia i plataforma comercial i d’internacionalització per al teixit empresarial de la Comunitat.
En un altre ordre de coses, el conseller ha agraït i destacat el paper que Fira València està jugant durant l’actual crisi “en servir tant de magatzem per a guardar les falles que han sigut retirades dels carrers, com de magatzem logístic per al material sanitari” que la Generalitat està comprant per a lluitar contra la COVID-19.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia