La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, es va reunir ahir dimarts per videoconferència amb els presidents i presidentes de les mancomunitats de la Vega Baixa, Mariola, i Marina Baixa, a Alacant; amb les de l’Alt Palància, Castelló Nord i Baix Maestrat de la província de Castelló i les valencianes del Camp del Túria, la Canal de Navarrés, les dues Riberes, la Safor, La Regió muntanyenca i Interior-Terra del Vi.

Gabriela Bravo va traslladar als i les representants de tretze mancomunitats de les tres províncies que el Pla de Suport i Coordinació Municipal, posat en marxa pel seu departament el passat 30 de març, es mantindrà per a ajudar, sobretot als xicotets municipis, durant la desescalada i les fases corresponents per a la reactivació econòmica i social després de l’emergència sanitària de la COVID-19.

Tots elles tenen entre els seus components a municipis menors de 5.000 habitants en els quals el Pla de Coordinació i Suport Municipal ha sigut especialment útil.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que quasi 8 de cada 10 ajuntaments que han sol·licitat assistència per a atendre l’emergència derivada de la COVID-19 a través d’aquest Pla té menys de 5.000 habitants, la qual cosa ha permés atendre a un dels col·lectius més vulnerables en aquesta crisi: les persones majors de 65 anys, que representen el 60% de la població d’aquests xicotets municipis.

Segons la consellera, “amb els ajuntaments passa el mateix que amb les persones, ja que aquest Consell no deixarà a cap arrere, per molt xicotet que siga”.

“El nostre objectiu sempre ha sigut que tots els pobles d’aquesta Comunitat saberen -i sentiren- que no estan solos. Ens hem preocupat i ocupat i continuarem treballant amb els municipis en els problemes i dubtes que es puguen produir en les diferents fases de la desescalada”, ha dit la consellera.

Un total de 343 ajuntaments han sol·licitat algun tipus d’ajuda des que es va posar en marxa aquest Pla. D’ells, 99 són de la província d’Alacant, 168 de la de València i 76 de la de Castelló.

Entre les tres províncies ja s’han repartit 305.430 màscares i 310.710 guants, així com 13.99 litres de gel *hidroalcohólico, 13.700 ulleres 18.900 micos i 14.000 litres de lleixiu. A més, 115 municipis han sol·licitat 713 tasques de desinfecció de vials i instal·lacions municipals de pública concurrència.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia