L’Agència Tributaria Valenciana (ATV) ha posat en marxa un servei telefònic per a la realització de la declaració de la renda, ja que les mesures de prevenció del *coronavirus han obligat a suspendre l’atenció presencial. Així ho ha indicat est el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

Per a això, s’ha contractat a 40 persones, que al costat de quatre coordinadors de l’ATV, atendran les cites de manera telefònica des de les seues cases. “És el moment de posar en marxa noves solucions per a mantindre la qualitat i la prestació del servei que donem als ciutadans”, ha indicat Soler.

El conseller ha explicat que “en les anteriors campanyes, oferíem un servei presencial de confecció de la declaració i a més ateníem dubtes de manera telefònica i enguany hem hagut d’adaptar-nos i, per això, hem decidit participar en un servei de confecció de la declaració de manera telefònica, a més de mantindre operativa la línia telefònica d’atenció de dubtes”.

Vicent Soler ha fet aquestes manifestacions després de la reunió telemàtica de treball que ha tingut al costat del delegat especial de l’AEAT a València, Manuel Cabrera; el secretari autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, i la directora de la *Agència *Tributària Valenciana, Sonia Díaz.

“L’AEAT i l’ATV venen desenvolupant una col·laboració experimentada des de fa anys. Anteriorment, la col·laboració era en la declaració de renda presencial, i enguany aqueixa col·laboració s’ha traslladat a l’atenció telefònica ja que la ATV col·labora amb la AEAT a través del Pla ‘Et telefonem’, ha indicat Vicent Soler.

“Estem tractant de facilitar a totes les valencianes i valencians el compliment de les seues obligacions tributàries posant a la seua disposició mitjans d’atenció i ajuda que els eviten desplaçaments per a realitzar aquests tràmits i garanteixen la seua seguretat”, ha indicat el conseller.

A més de la confecció de les cites, l’ATV també ha posat a la disposició dels municipis diversos canals de comunicació, per a resoldre els dubtes que puguen sorgir i qüestions particulars. Tot això amb l’objectiu de continuar amb el compromís adoptat per la ATV de proximitat a la ciutadania.

S’ha habilitat una adreça de correu electrònic oacrenta_atv@gva.es , per als dubtes que puguen sorgir respecte a l’aplicació de deduccions autonòmiques i qüestions particulars en les declaracions dels ciutadans del seu municipi. Per a més informació: consultar ací

Més d’1.500.000 valencians i valencianes amb rendes mitjanes i baixes s’estalviaran fins a 172 euros en la Declaració de la Renda que han de realitzar enguany, la referida a l’exercici 2019, gràcies a la reforma tributària duta a terme pel Consell.

La modificació que va suposar l’aprovació d’una nova escala per al tram autonòmic de l’IRPF, comportarà un estalvi mitjà de 116 euros per als valencians i valencianes amb una base liquidable sotmesa a gravamen entre els 12.000 i els 50.000 euros.

La nova tarifa autonòmica de l’IRPF suposa una nova escala de trams que beneficia a les rendes mitjanes i baixes i que contribueix a incentivar el consum de les famílies. Fins ara, a les persones amb una base liquidable de fins a 17.000 euros se’ls aplicava un tipus del 11,90%, mentre que ara s’introdueix un nou tram de fins a 12.450 euros amb un tipus rebaixat al 10%. Només la diferència fins a 17.000 euros té un tipus del 11,90%.

En el tram entre els 12.000 i els 24.000 euros de base liquidable subjecta a gravamen, l’escala comportarà un estalvi mitjà de 154 euros per a 635.000 valencians, mentre que prop de 300.000 valencians amb una base liquidable d’entre 24.000 i 33.000 euros comptaran amb un estalvi mitjà de 135 euros.

També es produeix una rebaixa del tipus aplicable a les rendes de 30.000 a 50.000 euros del 18,45% al 17,50%, la qual cosa suposarà per als 439.615 valencians que se situen en aquest tram estalvis de fins a 160 euros. Mentrestant, els tipus per a les rendes més elevades augmenten del 21,48% al 23,50% en el cas de les de més de 70.000 euros, del 22,48% al 25,50% per a les de més de 120.000 i del 23,48% al 25,50% per a rendes a partir de 175.000 euros.

El Consell també ha aprovat una mesura per a facilitar als contribuents valencians l’aplicació de les deduccions autonòmiques per arrendament, eliminant, amb efectes des de l’1 de gener de 2019, el requisit de presentació de l’autoliquidació de l’impost sobre transmissions patrimonials oneroses.

Vicent Soler ha elogiat el treball de tot els empleats públics de la ATV “que s’ha consolidat com a punt de referència per als contribuents valencians prestant un servei d’alta qualitat”.

Des de la declaració de l’estat d’alarma, aquest organisme ve parant atenció de manera telefònica a través del 012 així com via correu electrònic en l’adreça oac_atv@gva.es per a dubtes relacionats amb l’Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, Successions i Donacions i Vehicles, i en l’adreça reca_atv@gva.es els dubtes referits a gestió recaptatòria.

Així mateix, des de la ATV s’ha ampliat, fins al mes següent a la finalització de l’estat d’alarma, el termini per a la presentació i pagament dels Impostos de Patrimoni, Successions i Donacions, Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia