El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, es va comprometre aquest dimarts amb les infermeres i els infermers a reforçar les plantilles d’aquest col·lectiu sanitari i també a potenciar l’Atenció Primària, dues reivindicacions “justes” que parteixen de professionals que representen “un ferm pilar de l’estat de benestar”. Unes declaracions que van tindre lloc coincidint amb el Dia de la Infermeria.

El president es va reunir per videoconferència amb responsables d’Infermeria del sistema valencià de salut, dirigint públicament un missatge a aquest col·lectiu professional en el qual subratlla que la Generalitat Valenciana treballarà per a millorar la ràtio d’infermeres i infermers i per reforçar també l’Atenció Primària.

“Hui es compleixen 200 anys del naixement de Florence, la fundadora de la infermeria moderna i una icona de la cultura victoriana, però hui no recordem la Història. És el present, un present duríssim, allò que ens preocupa”, ha indicat Ximo Puig, que ha manifestat també que les infermeres i els infermers han sigut “el millor rostre de la Comunitat Valenciana” en aquests dos mesos d’emergència sanitària.

“A cap esportista, actriu o cantant li ha aplaudit la societat durant 60 dies seguits”, va remarcar el responsable del Consell, que ha reiterat les seues disculpes “per no haver disposat de les proteccions necessàries en alguns casos”.

El *president va recordar que la paraula infermera deriva de “ferma”. “I això heu sigut: un ferm pilar de l’estat del benestar; un pilar imprescindible per totes les vides que heu salvat, per tota la humanitat que heu demostrat i per tot el sacrifici que heu fet, jugant-vos, en molts casos, la salut”, va continuar.

“No sols mereixeu les gràcies i el reconeixement. Sé que teniu dues grans reivindicacions: augmentar la ràtio d’infermeres i potenciar l’Atenció Primària. Les considerem justes i treballarem en aqueixa línia”, va manifestar Ximo Puig.

“Sou un exemple, i, de la mateixa manera que recordem a Florence des de fa 200 anys pel seu treball en la Guerra de Crimea, sé que la societat valenciana us recordarà a totes vosaltres durant molt de temps”, va finalitzar el *president.

Per part seua, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria, va destacar l’important paper que va exercir el personal d’infermeria durant la pandèmia i va voler felicitar la labor que han dut a terme “pel seu compromís amb la sanitat, i per anar més enllà de les seues funcions, que és mostrar aqueixa humanitat tan important quan manquem de salut”.

Segons Barceló, les infermeres “són una peça clau en la cura i en l’atenció dels pacients” i va destacar la seua generositat i humanitat “que s’ha posat encara més de relleu quan han hagut d’estar prop d’un pacient, en una situació ja terminal”. “Han mostrat aqueixa generositat en estar prop d’ells, en prendre’ls la mà, en cuidar-los i acaronar-los en un moment en el qual l’absència de la família fa encara més dolorosa aqueix comiat”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia