La Diputació de València subvencionarà amb 150.000 euros a Unió Gremial i amb altres 150.000 a Confecomerç per a ajudar al sector del xicotet comerç dels municipis de la província a superar la crisi provocada pel Covid-19. Així ho ha acordat el president, Toni Gaspar, amb els màxims responsables d’estes federacions, Juan Motilla i Rafael Torres.

Cal mencionar que l’Associació de Comerciants de Bétera està federada a Unió Gremial.

La destinació concreta d’aquests 300.000 euros quedarà definida en els pròxims dies després de les reunions entre els responsables de la corporació provincial i els representants del sector, si bé s’ha fixat com a punt de partida que les ajudes aniran dirigides a accions de promoció i sensibilització, campanyes de publicitat, així com a la contractació de tècnics que donen suport i assessorament als associats d’estes federacions.

Els responsables de Unió Gremial i Confecomerç agraïxen a la Diputació la ràpida resposta a una petició d’ajuda que han fet extensible a la resta d’administracions. Totes dos institucions coincidixen que les necessitats del sector en esta crisi no sols passen per les ajudes directes al comerç de proximitat per a ajudar-lo a superar esta situació extrema, sinó també per l’assessorament de tècnics qualificats que puguen tindre un diàleg permanent amb els ajuntaments i l’Administració pública en general perquè qualsevol pime o autònom tinga opció d’accedir a les ajudes que van sorgint.

Unió Gremial és la Federació de Gremis i Associacions del Comerç Valencià, la patronal majoritària a nivell provincial referent a autònoms i xicotetes i mitjanes empreses amb més de 7.000 punts de venda que sustenten 20.000 llocs de treball.

Confecomerç, la Confederació d’Empresaris del Comerç, Serveis i Autònoms de la Comunitat Valenciana, la plataforma representa a 175 associacions sectorials i territorials.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia