El Pla Hope és “una plataforma ‘online’ pionera per a acostar a les persones i empreses totes les ajudes i incentius públics que poden contribuir a la seua recuperació després de l’impacte de la crisi provocada pel  COVID-19. Així la va presentar aquesta setmana el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler. L’accés a la plataforma online de recursos es pot realitzar a través de la direcció planhope.gva.es.

L’objectiu és disposar de la millor informació per a l’obtenció de recursos econòmics.

Soler ha destacat que “el Pla Hope sorgeix per a afavorir que els nostres ciutadans, les nostres empreses i agents socials troben suport econòmic en el seu esforç per desenvolupar projectes que contribuïsquen al creixement social i empresarial de cara a la reactivació econòmica de la nostra societat; i a llarg termini per a continuar avançant dins del canvi de model econòmic que garantisca la nostra competitivitat a través de la digitalització, el creixement empresarial, la sostenibilitat i la diversitat de la nostra gent i el nostre territori, perquè el Pla Hope s’ha posat en marxa amb motiu de l’emergència sanitària, però l’objectiu és que la web tinga continuïtat i pervisca a la pandèmia i a les seues conseqüències”.

Tal com ha explicat el conseller, “Hope és una plataforma pionera que ofereix de manera agregada, ordenada i sistematitzada els recursos públics d’àmbit autonòmic, nacional i europeu, amb la finalitat de fer-los més accessibles a la ciutadania i al teixit empresarial de la Comunitat Valenciana”.

La clau és la facilitat en l’accés a la informació i la transparència, ja que fins ara els usuaris han de ser experts en finançament o sector públic per a poder entendre les ajudes i Hope simplifica el llenguatge, obri nous canals d’anàlisis i ofereix una resposta en segons.

Mitjançant l’ús de tecnologia de Smart Finance es possibilitarà que un major nombre de persones i empreses puguen accedir a aquestes ajudes, la qual cosa és vital en un moment clau com el que estem vivint.

La iniciativa *Hope es posa en marxa oferint 40 tipus de recursos i una dotació de més de 100 milions d’euros en ajudes i subvencions i prop de 200 milions d’euros en línies de finançament disponibles per a pimes i autònoms. El portal s’anirà complementat amb la incorporació de noves funcionalitats i recursos per a fer front a la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana.

La informació es divideix en tres grans blocs: àmbit sanitari (investigació, recursos per a innovar), persones i ocupació (particularment ERTEs, ajudes a autònoms), i empreses i emprenedors (subvencions i altres incentius perquè l’economia es recupere amb major rapidesa).

Funciona com un cercador intel·ligent, és a dir, a més de que els usuaris puguen fer les seues pròpies cerques, el sistema permet que els mateixos puguen autoevaluar-se.

D’aquesta manera, un usuari accedeix a una de les ajudes oferides i, responent a unes preguntes automatitzades, obté una resposta afirmativa o negativa d’acord amb el seu perfil. Si és positiva, el sistema li convida a sol·licitar l’ajuda connectant amb el gestor, si és negativa HOPE li recomanarà altres ajudes a les quals tal vegada sí que puga accedir en funció de les dades del perfil.

A més permet, d’acord amb les característiques del perfil de cada usuari, enviar avisos sobre qualsevol nou recurs que, una vegada publicat, coincidisca amb els criteris de cerca de l’usuari o usuària.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia