L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha reactivat les ajudes per a dur a terme instal·lacions d’autoconsum per a generació elèctrica, així com per a la renovació dels enllumenats públics en els municipis i la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

La convocatòria d’ajudes per a la realització de projectes d’energies renovables s’obrirà també aquest mes de maig. Aquestes ajudes poden sol·licitar-les tant empreses, com a entitats i ajuntaments.

Així doncs, d’acord amb el publicat en el DOGV, s’han reactivat, per ser considerades d’interés general, les ajudes per a l’execució de mesures d’estalvi i eficiència energètica en els sistemes d’enllumenat públic exterior en els municipis de la Comunitat, les ajudes per a la instal·lació d’infraestructures de recàrrega per a vehicles elèctrics i les ajudes reembossables destinades al foment d’instal·lacions d’autoconsum d’energia elèctrica.

En el cas de les ajudes per a la renovació d’enllumenats públics amb criteris d’eficiència energètica, l’Ivace ofereix als municipis una fórmula combinada al 50 % de subvenció a fons perdut i préstecs bonificats per a així poder dóna suport a la totalitat del projecte.

En el cas de les instal·lacions d’autoconsum per a generació elèctrica, l’Ivace ofereix una línia de préstecs bonificats a interés 0 % i a retornar en fins a 8 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que podrà aconseguir els 300.000 euros.

L’objectiu d’aquesta línia d’ajudes és facilitar la incorporació d’aquesta mena de tecnologia en les empreses i municipis del nostre territori i s’emmarca dins del Pla AutoconsumE+.

Per a impulsar la creació d’una xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en el territori valencià, Ivace energia concedeix subvencions a la instal·lació d’estacions de recàrrega. Aquestes ajudes són del 40 % del cost subvencionable en el cas de les empreses, i del 80 % en el cas de les entitats locals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia