Catorze comunitats que concentren a 32 milions de persones, un 70% de la població, han superat la fase 0 del pla de desescalada i passaran el dilluns a la fase 1 o fins i tot, com és el cas de tota la Comunitat Valenciana.  En el cas d’algunes illes (El Ferro, la Gomera i la Graciosa, i Formentera, a Balears), es passarà a la fase 2. Les úniques comunitats que no passen de fase són Madrid, Barcelona i àmplies zones urbanes de Castella i Lleó.

Segons ha informat en roda de premsa el director del Centre d’Emergències i Alertes de Sanitat, Fernando Simón, el Ministeri de Sanitat ha rebutjat per segona vegada que aquestes últimes passen a la fase 1 de la desescalada, encara que podrà posar en marxa “algunes mesures” d’alleujament.

La Comunitat de Madrid ja havia sol·licitat passar a la fase 1 l’11 de maig, però el Ministeri de Sanitat el va rebutjar al·legant la falta de mecanismes de detecció precoç de la COVID-19 en la població, entre altres causes.

En el cas de Castella i Lleó, el Ministeri de Sanitat ha donat llum verda a les demandes del Govern regional perquè 42 noves zones bàsiques de salut -225.000 habitants-, inclosa tota la comarca lleonesa del *Bierzo, s’incorporen a la fase 1 de desescalada, per la qual cosa l’11 per cent de la població estarà dilluns que ve en aquesta nova situació. No obstant això, totes les capitals de província de la comunitat queden fora d’aqueixa passada a la fase 1.

També passa a fase 1 el conjunt de Castella-la Manxa, en incorporar-se Toledo, Albacete i Ciudad Real, així com Andalusia, en passar a la següent fase les províncies de Màlaga i Granada.

Demà us oferirem més detalls sobre aquesta fase 1 en la qual entra la nostra comunitat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia