Controlar la temperatura d’empleats i fitxar amb reconeixement facial, a més de digitalitzar i comprovar en temps real les tasques de desinfecció i neteja que requereixen bars i restaurants és la solució integral contra el COVID que ofereix una plataforma per a la reobertura segura en hostaleria. Es tracta de YUREST.

Com a gestors de tres restaurants en la Comunitat Valenciana i amb 25 anys d’experiència en el sector, els germans José i Marcos Gómez van apostar fa anys pel desenvolupament d’una eina “a mesura” per a la gestió operativa dels seus locals, que facilitara el control digital de qualsevol aspecte del negoci.

“Fa cinc anys creem una solució per a nosaltres, YUREST, i ens va ser tan productiva i va créixer tant que decidim crear una empresa per a oferir-la als restaurants. Ara tenim una plataforma que disposa de huit mòduls amb solucions per a una àrea del restaurant, com a cuina, sala, compres o finances”, explica José Gómez.

La pandèmia del coronavirus i l’estat d’alarma va portar al tancament dels seus restaurants i “l’única funció productiva” que se’ls va ocórrer, segons l’hostaler, va ser “avançar en la digitalització”.

“Desenvolupem una eina de contenció que ajudara els hostalers a gestionar tot el protocol d’actuació de neteja i desinfecció de tots els restaurants”, apunta, i explica que el que van fer va ser “afegir un mòdul més” a la seua plataforma YUREST per a crear YUREST AntiCOVID.

“A través d’un programari digitalitzem quins treballs són necessaris diàriament per a la correcta desinfecció de les instal·lacions i es creen diferents àrees d’actuació dins del restaurant, com la zona de recepció de mercaderies, la cuina, la sala o els vestuaris”, detalla.

Dins de cadascuna d’aquestes àrees, afig, “es defineixen totes les tasques de desinfecció que marca el protocol que s’han de realitzar cada dia, com la neteja de la carta a la sala o la neteja de prestatgeries en la cuina”.

“Tot això es digitalitza i es mostra en qualsevol dispositiu, siga un mòbil, una tauleta o una TPV i tens ací tot el protocol”, assegura; és llavors quan YUREST “actua i mostra als empleats quina tasca han de realitzar a cada moment del dia i en cada departament”.

L’objectiu és que “cap de les tasques que marque el protocol de seguretat antiCOVID es quede en l’oblit i des de la pantalla tots els treballadors tinguen accés al que s’ha de fer, depenent del dia i de la zona”.

“Totes aquestes dades es recullen i en temps real. L’encarregat o amo del local pot comprovar si els processos de desinfecció s’han realitzat correctament o mancada alguna cosa per fer”, destaca.

L’eina, a més, ha experimentat una segona evolució que permet “generar confiança” en el client quan entra a un restaurant, ja que proposa que a través d’una pantalla situada en l’entrada del local o través d’un codi, l’usuari també “puga veure en temps real quins processos antiCOVID s’han realitzat”.

L’arribada de la pandèmia ha aguditzat l’enginy dels creadors i obligat a modificar la pròpia eina, perquè el fitxatge d’horari de treball a través de l’empremta digital, convertida ara en “focus de contagi”, se substitueix pel reconeixement facial, i s’ha afegit un dispositiu que pren la temperatura als empleats.

YUREST AntiCOVID substitueix als protocols en paper que “poden quedar en un calaix i caure en l’oblit” i adapta les necessitats del sector per a una reobertura segura, en la qual els “exigeixen tindre procediments i protocols d’actuació”.

“Els nostres clients són professionals que volen digitalitzar-se més i fer un pas al següent nivell”, apunta. Existeixen solucions semblants que se centren només en el mòdul de compres o de tasques però, remarca, no hi ha cap “solució integral que integra totes les eines”.

L’eina ja està acabada i actualment s’està testant en els restaurants dels germans Gómez per al seu imminent llançament en el mercat nacional, on ja tenen prop de mig centenar de clients.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia