Avui dins el poble de Bétera veurem els dos Ajuntaments.

L’antic situat al Carrer Major, és un edifici on antigament estaven les “oficines municipals” (com a curiositat on ara estan situats els serveis, deien que era la càrcel), ha sigut reconstruït i habilitat per a sala o lloc d’exposicions. Per a mi té un encant especial, a més dels records, com ha quedat la rehabilitació. La façana s’hi ha mantes igual, també la porta d’entrada i la porta d’interior que dona al pati, tota la planta baixa l’han deixat diàfana com es veu, la part de dalt també és diàfana exceptuant un raconet que li dona un toc atractiu i pujant més amunt, un espai com de “buhardilla” però amb un balcó obert que dona a la planta.

M’agrada l’ús que se li dona, la llàstima és que les distintes exposicions que es fan al llarg de l’any no són massa visitades pels veïns i no és que no siguen “atractives” en matèria i temes.

He dit que m’agrada i així és, encara que jo (i ho he viscut en l’exposició de fotografia que vaig fer) trobe a faltar una bona il·luminació, també un bon sistema per a “penjar i exposar” i, el que és més important, un bon condicionament de temperatura, ja que a l’hivern et pots quedar congelat i a l’estiu morir-te de calor. Ho vaig fer saber a l’alcaldessa el dia que vingué a veure l’exposició i espere que alguna cosa sí que es faça. També li ho vaig suggerir perquè alguns dels amics que vingueren han exposat en diversos llocs i em comentaven que falta un bon plantejament com a sala d’exposicions i que devia portar-se a cap per gent especialitzada, que hi ha i molt bona.

L’Ajuntament nou el tenim al Carrer Gascón Sirera, construït al lloc on abans hi havia un edifici que va passar per totes les funcions: escoles, jutjats, etc, el que calia en cada moment. De fet, al carrer Salvador Giner li deien el carrer de l’escola i avui els majors encara el coneguem per eixe nom. D’altra banda i en l’actualitat, doncs això, un edifici més o menys ben distribuït amb una escala central ampla i vistosa per accedir als distints despatxos, i com atractiu, els quadres que veiem i podem admirar al pujar, unes pintures de Conrado Meseguer de temes molt del poble (d’aquest gran artista de Sueca, que es va enamorar del nostre poble i la nostra festa. Més avant ens aproparem a la seua fundació al Camí la Pobla).

El dit en altres ocasions, per a més i millor informació, la podeu trobar entrant en internet al CENTRE D’ESTUDIS LOCALS DE BÉTERA, per Jorge Alonso Berzosa, o bé als llibres d’Amparo Doménech Palau, en el primer, BÉTERA, UN POBLE PER A TOTS, i també en el segon del mateix títol.

Les fotografies estan fetes: les d’interior amb la càmera a “l’aire”, configurada més o menys amb un isso entre 100 i 320, i una apertura de diafragma f/ entre 3,5 i 5,6, la velocitat la que em diu la càmera, no obstant baixeta, pels 60 i 80 i la panoràmica de l’antic Ajuntament, feta amb trípode i disparador. Les d’exterior també amb la càmera a l’“aire” i una apertura de diafragma f/ entre 8 i 11, la velocitat d’obturació la que em demana la càmera en cada una, no obstant això, al ser el dia prou lluminós la majoria per damunt d’1/300. Totes estan processades en lightroom.

Text i imatges de Ximo Asensi i Alemany

Imprimir article
Comenta aquesta notícia