(EFE) La Fiscalia Provincial de València investiga l’autoria d’uns adhesius amb la imatge d’una màscara i el text “PSOE ASSASSÍ” i amb el logotip distorsionat d’aquest partit, ja que substitueix la rosa per una espècie de calavera amb la frase “Ni oblit ni perdó”, al costat d’una bandera d’Espanya.

Fuentes de la Fiscalia han confirmat que es va rebre la denúncia del PSPV-PSOE i la secció de Delictes d’Odi ha obert diligències i iniciat una investigació “sobre on estan els adhesius i la possible autoria” d’aquestes, encara que ha indicat que el procés està encara “en una fase molt embrionària”.

Segons la denúncia del Partit Socialista, els adhesius van aparéixer en diferents peces del mobiliari urbà de diferents zones de València el passat dia 4.

“Aquestes expressions suposen una agressió il·legítima a l’honor del PSOE”, assegura el text, que agrega que “no poden emparar-se en la llibertat d’expressió” manifestada “a través de la crítica política per a cometre fets que poden ser considerats delicte”.

Sostenen que amb aquests adhesius, que al·ludeixen a la situació per la COVID-19 a través de la màscara quirúrgica, “es vol responsabilitzar al PSOE, en relació al Govern socialista, de les morts” durant la pandèmia, “amb la manipulació del logo substituint la rosa del mateix per una imatge similar a una calavera i directament imputant-nos de manera calumniosa l”assassinat’ d’aqueixes persones”.

A més de l’atac a l’honor, els denunciants consideren que els fets poden ser constitutius d’un delicte d’odi com determina l’article 510 del Codi Penal contra els qui “públicament fomenten directa o indirectament a l’odi, hostilitat, discriminació o violència contra un grup” per diferents motius, entre ells, la ideologia.

“Aquests atacs són una greu incitació directa a l’odi i la discriminació del pensament polític socialista”, sosté la denúncia, que afig que en definitiva és “un atac al diferent com a expressió d’una intolerància incompatible amb la convivència” i demana que s’investigue.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia