El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat hui dimarts la convocatòria de la Mesa de Diàleg Social per a la setmana pròxima amb la finalitat d’iniciar els treballs per a la reactivació de l’economia de la Comunitat Valenciana.

Així, el cap de l’Executiu valencià, que s’ha reunit amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, i els secretaris generals de CCOO-PV, Arturo León, i d’UGT-PV, Ismael Sáez, ha recordat que “és el moment de l’acord” i de “mirar al futur junts”.

En aquest sentit, el màxim responsable del Consell ha destacat que els agents socials i econòmics -sindicats i empresaris- han de tindre “un paper fonamental” tant per a afrontar la conjuntura actual com per a abordar la situació amb una “visió estructural”.

El president ha explicat que a partir del pròxim dilluns, i després de la reunió de la Taula General del Diàleg Social, s’iniciarà “un procés de treball intens en totes les àrees per a aconseguir un acord social i polític que faça a la Comunitat Valenciana més forta i preparada per al futur”.

Generalitat treballa en un catàleg de platges que destaque l’atractiu de tota la costa valenciana i en una ‘app’ que informe sobre la seua ocupació

Puig, ha avançat també que la Generalitat treballa en un catàleg de platges i cales de la Comunitat Valenciana, així com en una aplicació informàtica que permetrà orientar a la ciutadania sobre el seu grau d’ocupació a l’hora de prendre una decisió per a evitar aglomeracions.

Així ho ha explicat després de la reunió de treball per videoconferència mantinguda amb les conselleres de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i el secretari autonòmic de *Turisme, Francesc Colomer, per a abordar la seguretat de les platges de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu és, tal com ha explicat el responsable del Consell, “aconseguir platges segures per a la ciutadania”, alguna cosa per al que és necessari “un exercici de corresponsabilitat” que implique les diferents institucions.

Per a facilitar un gaudi segur de les platges, la Generalitat està elaborant un catàleg de platges i cales que contribuirà a difondre l'”enorme riquesa” que atresora la Comunitat Valenciana en aquest àmbit.

Puig ha recordat que el 70% de la franja costanera del territori valencià està format per platges i cales, algunes d’elles desconegudes, per la qual cosa la iniciativa ajudarà a donar-les a conéixer. Es tracta, ha agregat de “una gran oportunitat per a mostrar aquestes platges extraordinàries” amb les quals compta la Comunitat.

*Parelamente, la Conselleria d’Innovació treballa en el disseny d’una ‘app’ senzilla que puga ser una eina útil perquè els ciutadans i les ciutadanes puguen conéixer l’estat d’ocupació de les platges a l’hora de decidir a quin anar.

El *president ha explicat també que Turisme Comunitat Valenciana està preparant a més una document amb recomanacions que servisca d’ajuda als ajuntaments per a facilitar l’accés segur a les platges.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia