El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha subratllat aquest dimecres l’aposta compartida amb el president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, per la col·laboració dels agents socials i el Govern central per a acabar amb l’economia submergida i les seues repercussions davant el minvament que produeixen aquestes pràctiques en l’actual context de crisi generada per la pandèmia de COVID-19.

El president ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió per videconferencia mantinguda amb el màxim responsable de la patronal espanyola i amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro.

El cap del Consell ha abordat amb tots dos dirigents empresarials la situació econòmica actual i ha compartit a més la necessitat d’impulsar la reindustrialització d’Espanya. En concret, han analitzat activitats d’especial importància per a la Comunitat Valenciana com el turisme o la indústria automobilística i s’han mostrat a favor de potenciar tots dos sectors, especialment colpejats per la crisi.

Així mateix, han expressat la seua preocupació per les xifres d’atur juvenil i s’han mostrat a favor d’impulsar “polítiques actives” per a afavorir la inserció laboral dels i les joves, que són, tal com ha indicat Puig, els “grans perjudicats” en l’actual escenari de crisi.

Igualment, han insistit en la importància de potenciar la Formació Professional i d’afavorir la connexió de l’Educació amb les necessitats dels sectors productius. Puig ha recordat que existeix un “acord bàsic” per a desenvolupar l’FP i ha expressat la conveniència d’aprofundir en ell.

El president ha agraït a més a la patronal la seua “voluntat d’acord”, que ha considerat “fonamental” per a donar “seguretat” a les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació, i ha exhortat als responsables de la CEOE i de la CEV “a treballar junts” a través del diàleg social.

Puig defensa l’actuació de la Generalitat per a “garantir el compliment efectiu del dret a l’habitatge” durant l’emergència sanitària per COVID-19

D’altra banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dimecres l’actuació de la Generalitat per a “garantir el compliment efectiu del dret a l’habitatge” durant l’emergència sanitària per COVID-19.

En aquest sentit, el màxim responsable del Consell s’ha referit a “la seguretat i el benestar” que proporciona l’accés a un habitatge digne, una qüestió de “justícia social” i, en el context de la pandèmia per *coronavirus, “una garantia per a la salut pública”.

Així, la Generalitat ha treballat per a facilitar aquest dret durant l’emergència sanitària a través de mesures concretes com “l’adjudicació de 70 habitatges públics per a famílies vulnerables des de l’inici de l’estat d’alarma; la dotació de 7,5 milions d’euros per a facilitar el pagament del lloguer; o l’aplicació d’una moratòria del 100% en tot el parc públic d’habitatges i locals comercials de la Generalitat”, ha explicat Puig.

El *president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en la seua intervenció en el seminari web de presentació del ‘Pla de Reforma i Rehabilitació d’Edificis i Habitatges – Ajudes 2020’, en el qual també ha participat el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau.

El vicepresident segon ha manifestat que amb la convocatòria d’ajudes de Rehabilitació 2020 “tractem d’impulsar des de ja un nou model productiu alineat amb el camí marcat per les institucions europees de reconstrucció verda, on la rehabilitació, la sostenibilitat i les energies renovables en l’edificació han de centrar el protagonisme”.

En l’acte presentació, que ha tingut lloc de manera telemàtica, també han participat la secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto, el director general de Rehabilitació, Qualitat i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, i la directora de l’Institut Valencià de l’Edificiació (IVE), Begoña Serrano.

Dades actualitzades sobre casos per Covid-19

L’ocupació als hospitals i en les unitats de vigilància intensiva de pacients amb coronavirus en la Comunitat Valenciana s’ha reduït un 16% en només 24 hores. En aquests moments són 281 les persones ingressades als hospitals, de les quals 43 es troben en UCI. Per províncies: 24 ingressats en la de Castelló, 5 d’ells en UCI; 85 a la província d’Alacant, 21 d’ells en UCI; i 172 a la província de València, 17 d’ells en UCI.

D’altra banda, durant les últimes 24 hores s’han produït 165 noves altes de pacients diagnosticats de coronavirus, la qual cosa eleva a 10.350 les persones que ja s’han curat: 1.401 a la província de Castelló, 1.793 en la d’Alacant i 5.156 en la de València. En l’última s’han incrementat les altes un 14%, i en total s’han registrat 1.261 des del dimecres, 13 de maig. Suposen ja el 70% del total de casos positius.

Quant a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest dimarts s’han detectat 19 nous casos a través de *PCR que eleven a 10.949 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies:

· 7 a Castelló. Total: 1.499

· 9 a Alacant. Total: 3.817

· 3 a València. Total: 5.628

· 5 desplaçats (no nous)

De tots els casos positius detectats, es troben actius en aquests moments 3.237, la qual cosa suposa només el 21,6%.

Des d’aquest dimarts s’han produït 5 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.399 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 212 a la província de Castelló, 491 a Alacant i 696 a la província de València.

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.075 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 615.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del *coronavirus han sigut 262.294, de les quals 174.893 han sigut a través de PCR i 87.401, a través de test ràpid.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia