La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha organitzat per a aquest dijous el debat ‘online’ ‘La societat civil més enllà de la COVID-19‘, el qual serà retransmès en directe pel canal de Youtube de la Generalitat (consultar ací).

La cita tindrà lloc a les 18.00 hores.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins d’un cicle de debats obert per la Conselleria fa unes setmanes amb intenció de reflexionar sobre l’impacte de la COVID-19 en diferents aspectes de la nostra societat.

L’objectiu d’aquest encontre de reflexió és apropar-se a la radiografia de com el coronavirus ha afectat al teixit social de la Comunitat Valenciana. La directora general de Participació Ciutadana, María Jesús Pérez Galant, ha assenyalat que “volem posar en valor al moviment associatiu, unint esforços col·lectius en la transformació de la realitat”.

Al costat de María Jesús Pérez Galant, hi participaran al debat representants d’entitats i institucions de tot el territori. Per València, serà Julio Huerta, coordinador de la Fundació Horta Sud; per Alacant, Reme Pomares, presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes Raval Nou d’Elx, i Fran Francés, professor titular al departament de Sociologia II de la Universitat d’Alacant, i per Castelló, Victor Escoín, tècnic de participació ciutadana de l’Ajuntament de Castelló.

El debat tractarà quines són les actuacions o iniciatives que les diverses associacions han pogut realitzar per combatre, d’una o altra manera, les conseqüències de la pandèmia, quines són les problemàtiques derivades d’aquesta o com ha afectat al moviment associatiu.

A més, la tertúlia buscarà solucions col·lectives i també conèixer les opinions de les persones intervinents sobre altres qüestions com són quin serà el futur dels moviments i entitats ciutadanes, com els afectarà la COVID-19 en el seu funcionament, les dificultats que poden trobar-se i quin serà el paper de l’administració al respecte.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia