(EFE) La secretària general del PPCV i portaveu adjunta en Les Corts, Eva Ortiz, ha anunciat hui dimecres que el seu partit denunciarà davant a Agència Antifrau i els jutjats les possible irregularitats en un dels contractes del Consell per a l’adquisició de material sanitari per a fer front al coronavirus.

“Les compres i adjudicacions a empreses no estan del tot clares en contractes com els hospitals de campanya, però hui ens alcem amb les sospites d’un possible delicte de falsedat documental en el contracte pel qual es van pagar 31,5 milions d’euros a un empresari xinés pels primers vols que van arribar a València. I és necessari un aclariment immediat”, ha assenyalat Eva Ortiz.

“Segons les informacions conegudes, aquest acord va ser subscrit pel sotssecretari de la Conselleria de Sanitat, David Fernández, el 17 de març. El problema és que en el document fa referència a qüestions legals i fonaments de dret que no es van adoptar fins a 11 dies després i per tant en aqueix moment eren inexistents, ha manifestat.

Per a Eva Ortiz, “cal no confondre la urgència lògica per tindre material en una situació d’emergència com la de la COVID19 amb fer les coses mal i basar-se en acords del Govern valencià que no existien quan es va rubricar el contracte”.

Així, ha assenyalat que la seua formació portarà el document davant Antifrau i els jutjats i ha instat tant a la consellera Barceló com al President Puig “a donar una explicació raonable, urgent i convincent de quina ha passat ací”.

“Fins ara hem sabut de contractes d’envasos d’hidrogel que es facturaven com a màscares, d’hospitals de campanya per 1.100 llits de les quals després només hi ha hagut 884, factures de tres vols iguals que després diuen que és un error, signatures de la comissionada de compres quan encara no ho era. Hi ha molt a explicar”, ha conclòs.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia