El passat 24 d’abril, Bétera va remetre al President de la Diputació Provincial de València un escrit instant a la Diputació de València a modificar el calendari de pagament de tributs per a alleujar la pressió tributària entre les seues veïnes i veïns.
El departament municipal d’Hisenda del municipi Vol alleujar la pressió tributària entre ciutadans, i que aquests no hagen de fer tants pagaments junts.
La Diputació de València, modificant el criteri seguit fins hui per ella mateixa, ha concentrat el cobrament de gran quantitat de rebuts tributaris locals, en el dia 2 de novembre, i ha disminuït el període de temps transcorregut entre els dos càrrecs domiciliats del IBIU, de dos mesos a un mes. El criteri de la Corporació Local és que aquestes modificacions resultaran perjudicials i oneroses per als contribuents del nostre municipi.
Les circumstàncies excepcionals i les dificultats econòmiques a les quals s’enfronta la ciutadania obliguen l’Administració Pública, com a mínim, a tractar de no empitjorar la vida de les persones. Hisenda no considera procedent que el mes de novembre es carreguen 4 rebuts que suposaran un minvament significatiu en els recursos de les famílies.
En aquest sentit, l’Ajuntament ha proposat la modificació del calendari de pagaments a la Diputació de València, i davant la possibilitat que es produís una resposta negativa per part seua, s’ha requerit de la mateixa que modifiqui la seua Ordenança general de gestió, recaptació i inspecció, a fi de permetre a aquesta Administració Local concedir als nostres veïns el fraccionament dels rebuts periòdics sense interessos de demora.
Fins al moment, la Diputació Provincial de Valencia no s’ha pronunciat ni ha contestat a l’escrit remès per l’àrea d’Hisenda on no sols s’indicava les discrepàncies amb el calendari de pagaments, sinó que s’oferia un calendari alternatiu que alleugés l’economia dels veïns i veïnes de Bétera.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia