Les principals estacions de Metrovalencia ofereixen en les seues màquines de ‘vending’ màscares i gel hidroalcohòlic, juntament amb begudes i comestibles.

Les màscares que es distribueixen són de dos tipus, una de model quirúrgic, en embolcall individual, que costa 0,95 euros, i una altra de fabricació tèxtil reutilitzable, que val 3 euros la unitat. El gel s’embene en envasos de 100 ml per 3 euros.

Les estacions de metro en les quals s’ofereixen aquests productes són, de moment, Xàtiva, Colón i Àngel Guimerà, a València. A Alacant, s’han instal·lat en Mercat, Estels i Benidorm.

Aquesta iniciativa se suma a les que es desenvolupen des d’FGV per a afavorir l’ús del transport públic segons les condicions de prevenció establides, entre les quals destaca l’ús obligatori de màscara en tots els desplaçaments, en les condicions establides per les autoritats sanitàries.

En les últimes setmanes s’ha organitzat un reforç del dispositiu de vigilància en trens i estacions, que compta amb la col·laboració de les Forces de Seguretat.

També des de l’empresa pública es recorda als usuaris que disposen de dispensadors de gel *hidroalcohólico en els accessos a les principals estacions de Metrovalencia.

A més, FGV ha senyalitzat els itineraris dels viatgers en les estacions i als trens, i ha diferenciat els seients de manera alterna, per a facilitar que els viatgers es distribuïsquen correctament i mantinguen la distància de seguretat amb altres usuaris.

Des d’FGV s’ha disposat que la compra de títols de transport en les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica. També de manera temporal les gestions d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments es poden realitzar a través de la pàgina web o l’App (descàrrega en Google Play o en Apple Store).

En les estacions, els usuaris i usuàries poden contactar amb el personal d’Atenció al Client d’FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

El Consell aprova la contractació d’urgència de material de protecció per a centres educatius, òrgans judicials i sector del taxi

El Consell ha aprovat la contractació d’urgència de material de protecció per a centres educatius, òrgans judicials i sector del taxi de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha contractat el subministrament, per 636.000 euros, de 140.000 màscares reutilitzables i de 87.000 litres de sabó higienizant “destinats als centres docents i seus administratives competència de la conselleria”.

Per part seua, la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha adquirit, per un import pròxim als 100.000 euros, dosificadors d’hidrogel, pantalles protectores i altres elements de prevenció, com a papereres basculants o aparells *secamanos.

Així mateix, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha comprat 4.700 mampares separadores de protecció per al sector del taxi de la Comunitat Valenciana, per un import de 120.000 euros.

Casos actualitzats de Covid-19

El nombre de pacients en les unitats de vigilància intensiva per COVID-19 en la Comunitat Valenciana s’ha reduït un 50% en l’última setmana. Hui dia, només hi ha 34 persones que requereixen aquestes cures en tota la Comunitat, 5 menys que en l’actualització d’aquest dijous. Per províncies: 4 a Castelló, 19 a Alacant i 11 a la província de València.

Per part seua, el nombre de persones malaltes de *coronavirus hospitalitzades també ha experimentat un descens del 40% en l’última setmana. En aquests moments hi ha 245 persones ingressades, 26 menys que aquest dijous. Per províncies: 18 a Castelló, 77 a Alacant i 150 a la província de València.

Les altes a pacients amb coronavirus també segueixen en augment. S’han registrat 186 més des de l’última actualització, la qual cosa eleva a 10.709 el total de persones que s’han curat en la Comunitat: 1.418 a la província de Castelló, 3.872 en la d’Alacant i 5.414 en la de València, a les quals cal sumar altres 5 corresponents a persones desplaçades. Suposen ja el 70% del total de casos positius

Quant a casos positius nous, des de l’actualització d’aquest dijous s’han detectat 35 nous casos a través de *PCR que eleven a 11.021 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies:

· -1 a Castelló. Total: 1.505

· 12 a Alacant. Total: 3.840

· 23 a València. Total: 5.671

· 5 desplaçats (no nous)

A Castelló cal restar un cas positiu que es va comptabilitzar aquest dijous i que, després de la prova de confirmació, finalment ha donat negatiu.

De tots els casos positius detectats, es troben actius en aquests moments 3.156, la qual cosa suposa només el 20,6%.

Des d’ahir s’han produït 7 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.407 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 212 a la província de Castelló, 494 a Alacant i 701 a la província de València.

El nombre d’altes de professionals sanitaris és de 2.119 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 578.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 278.579 de les quals 187.257 han sigut a través de PCR i 91.322 a través de test ràpid.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia