El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública comptarà a partir de la setmana vinent amb els 10 primers respiradors invasius. Aquests respiradors són fruit de l’aliança entre les dues empreses valencianes Temel i Power Electronics, un equipament que estarà al servei del sistema hospitalari públic per a atendre les eventuals necessitats que es puguen produir en un futur.

El president ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a la planta de Power Electronics a Llíria, on ha realitzat un recorregut per les diferents fases de producció dels respiradors i ha conegut aspectes relacionats amb el seu muntatge i funcionament, acompanyat de la comissionada de Presidència per a la coordinació dels subministraments per a afrontar la pandèmia de COVID-19, María José Mira.

Es tracta dels primers respiradors dels 100 que se subministraran en les pròximes setmanes a la Generalitat en virtut del contracte subscrit amb la valenciana Temel, únic fabricador espanyol de respiradors homologat pel Ministeri de Sanitat per al seu ús en quiròfans i en vigilància intensiva.

Aquests 100 respiradors per a UCI permetran atendre les necessitats que es puguen produir en un futur en cas que es produïra algun repunt de la pandèmia. En l’actualitat aquestes necessitats estan ja cobertes, atés que l’ocupació en les UCI de pacients de COVID-19 és d’al voltant del 30%.

Temel, especialitzada en equipament de ventilació artificial, ha realitzat una aliança estratègica amb l’empresa Power Electronics, dedicada a l’electrònica de potència avançada, encarregada del muntatge, la qual cosa ha permés col·laborar per a accelerar la producció i tindre major capacitat de fabricació. Gràcies a la capacitat productiva que han desenvolupat podrien posar a la disposició de la Generalitat fins a 500 equips en tres mesos.

El *president ha subratllat que totes dues empreses representen la “nova generació” del “excel·lent” treball que es desenvolupa en el territori valencià. Ha recordat en aquest sentit que un respirador té al voltant de 1.500 components, per la qual cosa l’aliança estratègica de Temel i Power Electronics ha permés produir un “equipament de la màxima qualitat i excel·lència” en un breu espai de temps, així com posar la tecnologia “al servei de la salut”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia