L’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica, pertanyent a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, ha desenvolupat un nou servei d’identificació per videoconferència que permet emetre certificats electrònics qualificats a aquelles persones usuàries que els requerisquen sense que hagen d’abandonar la seua llar, garantint així la seguretat tant tècnica com sanitària. L’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica és un prestador de serveis de confiança qualificat públic, que presta els seus serveis en tot l’àmbit territorial espanyol.

El sistema d’identificació incorpora tecnologies basades en vídeo i en models d’intel·ligència artificial, prèviament emprades en entorns financers, capaços d’analitzar els documents d’identitat per a detectar fraus i per a valorar la fotografia amb el rostre del sol·licitant en temps real.

D’aquesta manera, s’evita la identificació presencial del sol·licitant que fins ara constituïa un requisit bàsic per a l’emissió de certificats electrònics, i es dona resposta a l’actual context de limitació de la mobilitat pública a causa de la crisi generada per la COVID-19.

El servei d’identificació per videoconferència ja es troba disponible a través de la pàgina web de l’Agència consultar acíatés que ja ha sigut sotmés a l’examen i aprovat per la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial.

Cal destacar que en la situació actual d’estat d’alarma i amb molts serveis presencials restringits, els certificats electrònics i les tecnologies de signatura electrònica s’han revelat especialment útils per a permetre que l’Administració continue prestant els seus serveis a ciutadans i empreses. Qui desitge obtindre més informació sobre aquest tema, pot contactar amb el Suport de l’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica, a través del següent enllaç: consultar ací.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia