El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar ahir que des de dilluns que ve ja tota Espanya es trobarà com a mínim en fase 1. Així, el 53% de la població estarà en aquesta fase i la resta d’Espanya, el 47%, en fase 2. Cal recordar que la Comunitat Valenciana es mantindrà en Fase 1 a petició de la Generalitat Valenciana, la qual va renunciar a demanar passar a fase 2 per “prudència”, segons es va indicar des del departament de Sanitat després de detectar un lleuger augment dels contagis. .

Illa va recalcar ahir que la valoració del pas de fase es fa en funció de les sol·licituds rebudes que són valorades sobre la base de les peticions realitzades i consensuades a través de reunions bilaterals.

Les mesures establides per als ciutadans que estan o passaran a la fase 2 estan publicades en el Butlletí Oficial de l’Estat del passat 16 de maig  i les de fase 1 en el de data 9 de maig. Hui dissabte es publicaran, no obstant això, totes les especificacions concretes respecte a totes dues fases.

TERRITORIS QUE PASSEN A LA FASE 1
 • Castilla i Lleó: Àvila, Segòvia, Soria, Burgos, Palència, Lleó, Zamora, Salamanca i Valladolid.
 • Catalunya: zones sanitàries de ciutat de Barcelona, Metropolitana Sud i Metropolitana Nord.
 • Madrid.
 TERRITORIS QUE PASSEN A LA FASE 2
 • Andalucia: Almería, Córdoba, Cádiz, Huelva, Jaén i Sevilla.
 • Aragó: Huesca, Zaragossa i Terol.
 • Astúries.
 • Illes Balears: Ibiza, Menorca i Mallorca.
 • Canarias: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura i La Palma.
 • Cantabria.
 • Castilla-La Mancha: Guadalajara i Conca.
 • Cataluña: zonas sanitarias de Camp de Tarragona, Alt Pirineu i Aran i Terres de l’ Ebre.
 • Extremadura: Càceres i Badajoz.
 • Gal·licia: Lugo, A Coruña, Ourense i Pontevedra.
 • Múrcia.
 • Navarra.
 • País Vasc: Gipuzkoa, Bizkaia i Araba.
 • La Rioja
 • Ceuta.
 • Melilla.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia