La Secretària Autonòmica de Seguretat i Emergències, dependent de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, ha traslladat als ajuntaments una circular en la qual es recorden els requisits que han de complir els o les titulars, públics i privats, de les piscines recreatives en el cas que decidisquen obrir les seues instal·lacions.

La circular recorda que tant el Ministeri de Sanitat com la Federació Valenciana de Municipis i Províncies han traslladat ja als ajuntaments sengles documents de recomanacions i mesures que incideixen en els requisits d’higiene, desinfecció i control de l’aigua, així com en la reducció de l’aforament i la clausura dels elements prescindibles com a fonts o tobogans.

Els requisits necessaris establits per la circular insisteixen en el compliment d’un aforament màxim del 30%, de l’obligació d’establir torns de bany i de realitzar desinfecció entre ells, així com realitzar venda electrònica i especificar en l’entrada el torn i hora corresponent.

Així mateix, la circular recorda que, en el cas que en les pròpies instal·lacions existisquen bars o cafeteries, a aquestes se’ls aplica la mateixa normativa que als locals d’hostaleria i restauració quant a aforament i distància interpersonal.

En les instal·lacions xicotetes serà el socorrista qui s’encarregue de l’atenció i control de banyistes, mentre que, en les grans, el responsable de les instal·lacions haurà de preveure personal de suport.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia