L’Organització Col·legial d’Infermeria ha preparat un material informatiu, amb un vídeo inclòs, perquè es continuen mantenint les mesures de protecció individuals i col·lectives en la desescalada. A més, demanen a la ciutadania “interioritzar” les actituds de prevenció que caldrà mantindre en el temps.

El trànsit cap a una nova normalitat “no significa la fi de la pandèmia”, s’han de continuar mantenint les mesures de protecció individual i col·lectiva “per a evitar una nova onada de contagis que puga significar un increment de morts i que, de nou, es col·lapse el nostre sistema sanitari”, han destacat les infermeres en una nota.

“Hem de recordar que el virus no ha desaparegut, el risc de contagi no ha disminuït i la població ha de ser conscient que és a les seues mans evitar que tornem a veure augmentar diàriament el nombre de persones mortes”, ha ressaltat en el comunicat Florentino Pérez Raya, president del Consell General d’Infermeria.

En el material gràfic, les infermeres recorden l’obligatorietat de portar màscara quan no siga possible mantindre una distància de seguretat de dos metres, també aconsellen evitar el contacte amb altres clients quan s’accedisca a locals comercials i es recomana demanar cita prèvia.

Especifiquen que els tiradors de portes, botons d’ascensors o cridadors en el transport públic són un gran focus de contagi i, per això, recomanen evitar el contacte amb les mans i substituir-lo per un mocador o el colze.

Es posa l’accent que els diners en efectiu i s’aconsella pagar amb targeta de crèdit sempre que siga possible.

D’altra banda, es fa una anomenada a la responsabilitat amb els xiquets, ja que reclamen que amb ells hem de ser un exemple de comportament perquè vegen la importància de seguir les normes pautades.

Així mateix, les infermeres recorden que per als casos en els quals siga possible teletreballar és el més recomanat en termes de salut pública. Finalment, aconsellen explicar bé als xiquets les noves mesures si tornaren als seus col·legis.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia