El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha advocat aquest dimarts pel diàleg social per a continuar avançant en un gran acord que permeta i establir les bases sòlides per a la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu fonamental de la creació d’ocupació, després de la crisi sanitària causada per la Covid-19.

El president ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió de la Mesa de Diàleg Social, que ha establit en la seua reunió d’aquest dilluns l’estructura i el calendari de treball per a “accelerar” les reformes que permeten assegurar una “normalitat millorada” per a la Comunitat.

Amb ‘Alcem-nos. Acord per la reconstrucció de la Comunitat Valenciana’ comença un full de ruta comú “amb organitzacions empresarials i sindicals i amb la societat civil per a arribar junts” a la recuperació, ha subratllat el president.

El cap del Consell ha assenyalat que hi ha reformes que cal accelerar. “Són canvis estructurals que ja estaven en l’agenda, però que ara cal impulsar amb l’objectiu de crear ocupació: aqueixa és la gran prioritat. Ho era abans i en aquesta situació d’enorme dificultat hem de garantir-ho”, ha indicat.

El president ha subratllat que en  la Mesa de Diàleg Social s’ha marcat un itinerari de treball que conclourà abans que finalitze el mes de juliol amb les solucions “per a donar confiança” a la ciutadania i aconseguir el “gran objectiu” de la creació d’ocupació.

El cronograma dels treballs que han arrancat aquest dilluns, amb la reunió de la Mesa de Diàleg social, continuaran el dia 28 amb la reunió de la Comissió Tècnica de la Mesa de Diàleg Social, on es definiran les principals línies de treball, a la qual seguiran, entre el 29 de maig i el 12 de juny, les reunions de les taules sectorials.

Entre el 15 i el 19 de juny es constituiran els diferents grups de treball, que desenvoluparan la seua activitat fins al 3 de juliol. Entre el 6 i el 17 de juliol seran les taules sectorials les que es reunisquen per a abordar les propostes que s’emportaran a la Comissió Tècnica de la Mesa de Diàleg Social, que serà l’encarregada d’elevar les conclusions al ple de la Mesa de Diàleg Social per a la seua reunió del 22 de juliol.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia