El ple de les Corts debatrà aquest dilluns i el dimecres els punts de l’ordre del dia però no els votarà fins al dijous. Això es deu a un recurs que ha presentat Vox contra la decisió de la Junta de Síndics que les votacions es facen pel sistema de vot ponderat, i en el qual demana que es faça per vot telemàtic.

El primer ple de les Corts des de la declaració de l’estat d’alarma, al qual no assisteixen tots els diputats per mesures de seguretat davant la COVID-19, ha començat amb un minut de silenci per la víctimes del coronavirus, després del que el president de la Cambra, Enric Morera, ha informat del recurs de Vox contra la decisió que es va adoptar per unanimitat en la Junta de Síndics d’aplicar el vot ponderat.

Vox considera que aquest sistema de vot -pel qual el que cada síndic vota en representació de tot el seu grup- vulnera els drets dels diputats, en entendre que el sufragi és “personal i indelegable”, i per tant demana que es procedisca a votar de manera telemàtica.

Morera ha comunicat que, per a evitar qualsevol “inseguretat” en l’exercici del vot, s’ajornada al dijous la votació de tots els punts del ple per a fer-lo de manera telemàtica, i que no obstant això en la Junta de Síndics d’aquest dimarts es debatria aquest assumpte, amb la informació jurídica recaptada.

La síndica del PP, Isabel Bonig, ha afirmat que s’estan fent interpretacions del reglament, la qual cosa contradiu el principi de seguretat jurídica, per la qual cosa ha demanat que els lletrats informen la Cambra perquè es puga prendre una decisió amb criteris objectius.

Morera ha comunicat, finalment, que se suspenia el ple cinc minuts per a analitzar al costat dels *síndics la situació creada, encara que passat aqueix temps seguia suspesa la sessió.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia