Institucions, entitats socials i ciutadans s’han sumat a les 12.00 hores d’aquest dimecres al minut de silenci en memòria de les més de 27.000 persones mortes a Espanya -1.417 d’elles en la Comunitat Valenciana- a causa de la COVID-19.

Es tracta de el primer dels deu dies de dol decretats pel Govern.

Amb la bandera a mitja asta, institucions com la Generalitat, Les Corts Valencianes, l’Ajuntament de València o la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana han homenatjat les víctimes de la pandèmia causada pel *coronarivus SARS-CoV-2.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha guardat un minut de silenci en el Palau de la Generalitat, ha assegurat en el seu compte de Twitter sentir un “dolor incomparable, un sentiment de pèrdua col·lectiva”.

“Podríem haver sigut qualsevol de nosaltres”, ha indicat Puig, qui ha expressat el seu ànim a les famílies dels 1.417 valencians, els 27.000 espanyols i les 350.000 persones de tot el món que han perdut la vida pel virus. “Quedaran en el nostre record”, ha escrit.

En la primera jornada de dol oficial per les víctimes, el ple de les Corts *Valencians també ha parat durant un minut a les 12 hores per a mostrar els seus respecte per les víctimes, i en el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València, l’homenatge ha estat encapçalat pel seu alcalde, Joan Ribó.

També la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, acompanyada pel subdelegat del Govern a València, José Roberto González, ha presidit en la seu l’homenatge de “summe respecte” a les víctimes.

Les xarxes socials també han servit de suport per a guardar el minut de silenci i honrar la memòria dels morts, i el PSPV-PSOE ha assenyalat en el seu compte de Twitter que el record de les mates “romandrà sempre entre nosaltres”.

Ciutadans anònims s’han sumat a l’homenatge als morts i han substituït els aplaudiments per un minut de silenci, igual que el Mercat Central de València, que ha cessat la seua activitat a les 12 hores, unint-se així a l’homenatge.

La Universitat Politècnica de València (UPV) s’ha adherit a la declaració oficial de deu dies de dol en memòria dels morts per la pandèmia i ha guardat el minut de silenci.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia