La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va anunciar ahir dimarts que ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat la passada de la Comunitat Valenciana a la fase 2 del procés de desescalada a partir del dilluns, 1 de juny.

De la mateixa manera, ha explicat que el Racó d’Ademuz, que és un territori de la Comunitat Valenciana envoltat per les províncies de Terol (Aragó) i Conca (Castella-la Manxa), podrà tindre mobilitat interprovincial amb Terol per a compres i altres serveis.

Així ho ha confirmat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la consellera i es farà públic en el Boletín Oficial del Estado. Aquest territori es troba actualment en la fase 2 del procés de desescalada en estar envoltat per províncies que ja es troben en aqueixa fase, i, a partir d’aquest dimecres, els seus ciutadans i ciutadanes podran gaudir també d’aquesta mobilitat que els permetrà desplaçar-se a Terol per a fer ús dels serveis que necessiten.
La consellera ha presentat la campanya #*ConPrudencia, un ‘espot’ que compta amb testimoniatges reals de persones que han patit la malaltia i que compten en primera persona la seua experiència. En el vídeo demanen prudència en aquesta fase d’avanç a la normalitat. Barceló ha incidit en què “tots hem d’atendre les recomanacions de sanitat i guardar la distància social, perquè és la nostra major protecció”.

El nombre de pacients en les unitats de vigilància intensiva per coronavirus en la Comunitat Valenciana continua a la tendència descendent. Aquest dimarts, només hi havia 29 persones que requereixen aquestes cures en tota la Comunitat, 4 menys que en l’actualització d’aquest dilluns. Per províncies: 5 a Castelló, 15 a Alacant i 9 a la província de València. Per part seua, el nombre de persones malaltes de coronavirus hospitalitzades també ha experimentat un descens respecte a l’última actualització. En aquests moments, hi ha 211 persones ingressades, 10 menys que aquest dimarts. Per províncies, es dona la següent distribució: 13 a Castelló, 65 a Alacant i 133 a la província de València.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia