(EFE) El nombre d’hipoteques per a compra d’habitatge va baixar al març, en ple esclat de la pandèmia de coronavirus. Això suposa un 2,9% interanual en la Comunitat Valenciana, fins a les 2.883, i un 30,2% en relació a febrer.

El capital prestat per a aqueixes operacions es va situar en 270,5 milions d’euros en la Comunitat, el 1,3% més que fa un any i un 29,3% menys que el mes anterior, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En el conjunt nacional el nombre d’hipoteques per a compra d’habitatge va caure un 14,6% en taxa interanual, fins a situar-se en 26.382, el major descens des de setembre de 2019, i, des del mes anterior, la baixada ha sigut del 26,8%.

El nombre total d’hipoteques de tota mena -d’habitatges i finques rústiques i urbanes- es va reduir al març un 16% des de l’any anterior, amb el que el capital prestat va disminuir un 7,1%; des de febrer, ha baixat un 30,1%.

Quant a l’import dels préstecs, per a compra d’habitatge va créixer un 1,6%, fins a 127.888 euros. Així, per al total de finques inscrites en els registres de la propietat, l’increment procedents d’escriptures públiques realitzades amb anterioritat va ser del 10,7%, fins a 161.783 euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia