El passat cap de setmana, la Colla de Campaners de Bétera va reprendre la seua activitat habitual i va tornar de nou a pujar al campanar de l’església per a tocar les campanes de manera manual. Així, ja tornen a sonar tant les campanes de toc elèctric com les manuals com abans del decret de l’Estat d’alerta.

La setmana passada va ser la festivitat de l’Ascensió i aquest cap de setmana serà la festivitat de Pentecosta 2020. Així mateix, dins de dos caps de setmana se celebrarà la festivitat de la Trinitat i al pròxim la festivitat del corpus. Enguany, per al Corpus tindrà lloc una missa però no es durà a terme la seua tradicional processó, segurament.

Segons ens comenta el president de la colla, Nacho Sánchez i Ramón, l’agrupació està seguint totes les mesures de protecció sanitària. En aquest sentit, també estan guardant la distància de seguretat entre ells i, si són molts campaners, es reparteixen entre les dues esglésies, ja que estan tocant en ambdues esglésies (l’església de la Puríssima i l’església dels Desemparats). “Anem amb mascareta i guants per a tocar les campanes i utilitzem gel desinfectant. No obstant, el campanar és un espai immune, ja que no hi ha pujat ningú des que va començar la quarantena i se suposa que està lliure de Covid-19″, indica Nacho.

A continuació, compartim la programació de tocs per a aquest cap de setmana:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia