Més de 32 milions de persones estaran en la fase 2 a partir del pròxim dilluns, 1 de juny, després que Sanitat accedira aquest dijous a les sol·licituds de canvi de la Comunitat Valenciana, de les províncies andaluses de Màlaga i Granada, de les castellàmanxegues de Toledo, Ciudad Real i Albacete, de quatre zones sanitàries de Catalunya i una comarca de Castella i Lleó.

A més, 45.000 habitants de les illes de Formentera (Balears), i de la Gomera, El Ferro i La Graciosa (Canàries) progressaran a la 3, segons el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d’alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Sanitat ha pres aquestes decisió després d’estudiar els informes que al llarg de la setmana havien presentat la següents comunitats autònomes amb aquestes demandes.

En aquest sentit, a la Comunitat Valenciana, després d’avaluar que els indicadors d’evolució de la pandèmia van “en la bona direcció”, aquesta comunitat autònoma va optar per demanar el passe a fase 2 de les seues tres províncies a partir de l’1 de juny. La setmana passada, l’Executiu valencià va optar per mantindre’s en fase 1 per prudència. Ara progressarà dilluns que ve.

Així, el Ministeri de Sanitat confirmava que les tres províncies que conformen la Comunitat Valenciana -Alacant, Castelló i València- passaran a la Fase 2 del procés de desescalada.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ho ha valorat com “una bona notícia”, al mateix temps que ha volgut agrair als ciutadans i ciutadanes “la responsabilitat que han demostrat durant aquest temps per seguir les indicacions de les autoritats sanitàries”.

En la mateixa línia, Barceló ha apuntat que “encara” queda “un llarg camí”. “Alguns no podran arribar amb els altres. Però volem arribar tots”. “Per això -ha conclòs- per favor, cuiden-se i siguen prudents.”

Imprimir article
Comenta aquesta notícia