Dilluns que ve, 1 de juny, la Comunitat Valenciana entrarà en la Fase 2.

A continuació detallem les activitats permeses en els territoris que es troben en aquesta fase de desescalada:

-Bars i restaurants comencen a servir menjar en els seus locals, amb un màxim del 40% de l’aforament i mantenint 2 metres de seguretat entre taules. Les discoteques i bars d’oci nocturn romandran tancats.

-Obrin els centres comercials, amb un aforament màxim del 30% per a les seues zones comunes (que només podran utilitzar-se per al trànsit) i del 40% per als locals comercials. Les zones infantils i ludoteques romandran tancades.

-S’amplia l’aforament de les botigues al 40%.

-Visites a habitatges tutelats i centres residencials de persones amb discapacitat. Caldrà concertar la visita, que estarà limitada a un familiar per resident i requerirà l’ús d’equips de protecció.

-Visites a residències d’ancians en casos excepcionals com el final de la vida o l’alleujament de descompensació *neurocognitiva del resident. Aquestes visites no podran produir-se si hi ha casos de COVID-19 o algun resident en quarantena.

-Fins a 25 persones podran assistir a un enterrament o cerimònia de cremació. En el cas de les vetles, 25 persones en espais a l’aire lliure o 15 persones en espais tancats.

-S’amplia l’aforament dels llocs de culte al 50%.

-Es permeten les noces en tota mena d’instal·lacions, sempre que no se supere el cinquanta per cent del seu aforament, i en tot cas un màxim de cent persones en espais a l’aire lliure o de cinquanta persones en espais tancats. Caldrà mantindre la distància social, la higiene de mans i l’etiqueta respiratòria.

-Poden obrir les sales d’exposicions, amb la limitació d’un terç de l’aforament.

-Reobertura de cinemes, teatres i auditoris, amb butaques preasignades i un terç de l’aforament. Altres locals en els quals se celebren actes o espectacles culturals imposaran un límit de 50 persones si són tancats i de 400 si són a l’aire lliure.

-Comença a permetre’s la visita a monuments, també amb el límit del 30% de l’aforament.

-Obrin les piscines recreatives, amb condicions per a mantindre-les estiguen lliures de microorganismes patògens i de substàncies que puguen afectar negativament la salut de l’usuari. Aforament màxim del 30%, establiment d’horaris per torns, cita prèvia requerida i 2 metres de distància de seguretat entre banyistes.

-Obertura de piscines esportives, tant a l’aire lliure com cobertes, amb un terç de l’aforament, cita prèvia i un únic esportista per carrer.

-Es podran realitzar activitat física no professional a qualsevol hora, excepte en les franges de 10 a 12 i de 19 a 20 hores, destinades a persones de més de 70 anys.

-Entrenaments bàsics i individuals d’esportistes de lligues no professionals, entrenaments totals de les professionals (per torns i al 50% de la capacitat de la instal·lació).

-Es reprendrà la competició esportiva professional sempre que l’evolució de la situació sanitària ho permeta, sense públic i a porta tancada, si bé podran accedir els mitjans de comunicació per a la seua retransmissió.

-Obertura de les instal·lacions esportives cobertes per a la realització d’activitats esportives, amb cita prèvia i al 30% de la seua capacitat.

-Es pot anar a la platja, on es podran realitzar activitats esportives, professionals o d’esbarjo de manera individual i sense contacte físic.

-Obertura de les residències per a investigadors.

-Obertura al públic de zones comunes d’hotels, però només estarà permés un terç de l’aforament.

-Les biblioteques permetran l’ús de les seues sales amb un terç de la seua capacitat màxima.

-S’amplien a vint persones els grups que poden realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa.

-Es permet la celebració de congressos, trobades, reunions de negoci i conferències amb un màxim de 50 assistents.

Podeu accedir a una guia completa sobre la Fase 2 en el següent enllaç: Guia_Fase2.

A més, adjuntem unes infografies que poden resultar d’ajuda (clic damunt de cada imatge per a ampliar):

Imprimir article
Comenta aquesta notícia