Bétera compta ara amb 10 punts de recollida d’oli d’ús domèstic. Aquests contenidors estan repartits per tota la localitat.

Una vegada recollit, l’oli de cuina usat és tractat per a la seua posterior transformació en biocombustible-biodièsel. D’aquesta manera, s’evita l’impacte en la naturalesa de l’oli usat i es crea una alternativa als combustibles convencionals.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és que l’oli usat de les cuines de Bétera no vaja al clavegueram i siga reciclat complint així amb el desenvolupament sostenible del municipi.

Els contenidors s’han situat en zones pròximes a punts nets, de reciclatge i prop dels contenidors de recollida selectiva, de vidre, paper i plàstic, buscant, així, les zones de pas més concorregudes i pròximes a supermercats amb la finalitat de facilitar el reciclatge als veïns i veïnes.

Fins al moment s’han establit punts de recollida d’oli domèstic en el Centre Comercial de la urbanització Més Camarena, en la Plaça Verdum de la urbanització Torre en Conill, en la c/ Tord, prop de supermercat Consum, en la c/ Mossén Vicent Roig, prop de supermercat Mercadona, en la Plaça Antic Regne, en l’Albereda amb c/ Morvedre, en la Avda. País Valencià amb c/ La Puríssima, en Avda Constitució, en la c/ Vázquez Meliá prop del supermercat Charter i en l’Av. Pais Valencià.

Els contenidors situats tenen com a color distintiu el taronja perquè siguen a simple vista reconeguts per tots els usuaris.

Les veïnes i veïns de Bétera únicament han de recol·lectar l’oli usat de cuina en botelles de plàstic que hauran de depositar degudament tancades en els contenidors. A més és necessari que no es faça ús d’aquests contenidors per a depositar oli de motor. En aquests contenidors hi ha un número de telèfon escrit per a cridar davant qualsevol incidència que observe la població.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia