El Govern Central va aprovar en el Consell de Ministres celebrat ahir l’Ingrés Mínim Vital, una mesura que forma part de el  escut  social del govern de coalició PSOE- Unides Podemos, amb l’objectiu de combatre els efectes d’aquesta crisi i que ningú es quede arrere.

L’Ingrés Mínim Vital ( IMV), Renda Bàsica o (*paguita) segons l’han qualificada algunes ” persones “, ha sigut una prioritat política en Esquerra Unida- Esquerra Unida, que l’hem vinguda reclamant des de fa dècades.

El IMV es podrà sol·licitar des del 15 de juny del present any, tenint en compte que si la sol·licitud es presenta dins dels tres mesos següents, els efectes econòmics es retrotrauran al dia 1 de juny sempre que, en aquesta data s’acrediten tots els requisits per al seu accés.

El Govern de coalició PSOE- Unides Podemos, amb l’aprovació del *IMV, persegueix erradicar la major part de la pobresa extrema, sobretot en les llars monoparentals i amb fills, ja que s’estima que aconseguira unes 850.000 famílies en risc de pobresa.

La quantia oscil·larà entre 462€ i 1015€, en funció de les rendes de la llar i el numere de membres de la família, afegint 100€ mensuals a les famílies monoparentals.

Per a aquest govern, l’aprovació d’aquesta mesura està en la línia de l’acord de Govern de Coalició, basat en la protecció de la ciutadania, especialment a la més vulnerable i desfavorida.

Es tracta d’una mesura històrica que permet que Espanya faça un pas fonamental en matèria de justícia social,  l’aprovació del IMV és el major avanç en els drets socials des de l’aprovació de la Llei de Dependència.

Una mesura que està d’acord amb les altres que s’han anat aprovant durant aquest període ( ERTEs, suspensió de desnonaments, prohibició de realitzar talls de llum i aigua, moratòria hipoteques, etc).

En definitiva es tracta d’una mesura més en la línia de protegir i rescatar a les persones, a diferència del que va succeir en la crisi del 2008, que es prioritze en el rescat a la banca.

 

 

En  Bétera  a 30 de mayo de 2020

 

Luis Poveda

 

Coordinador local de EUPV-Betera

Imprimir article
Comenta aquesta notícia