El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat aquest dilluns el clima de diàleg i l’acord amb els ajuntaments i les diputacions provincials en el disseny dels treballs per a la reconstrucció de la Comunitat Valenciana.

“Els alcaldes i alcaldesses han fet un treball enorme en favor de la ciutadania i ara hem de continuar junts treballant per a la recuperació”, ha afirmat el responsable del Consell en la seua intervenció després de la reunió mantinguda en el Va salar de Corts de la Generalitat amb representants de l’Administració local per a traslladar-los la necessitat de la seua implicació en l’Acord Valencià per a la Reconstrucció de la Comunitat Valenciana.

La participació del “tercer pilar de l’Acord Valencià”, el pilar institucional en el qual s’integren els representants del municipalisme, s’ha iniciat “amb la millor de les cares possibles”, ha ressaltat el cap del Consell, amb “acord” i “sensibilitat” per part de tots els representants, perquè “per damunt de les institucions està l’interés de les persones”.

Puig ha explicat que aquest dilluns s’inicia “un procés de diàleg” amb l’Administració local a través de 12 taules de treball, “que seran l’espai per a aconseguir avanços a curt, mitjà i llarg termini”.

“Es tracta de donar resposta immediata -ha continuat el cap del Govern valencià- però també de pensar en les febleses que tenim com a comunitat” per a poder superar aquesta etapa.

Les taules entorn de les quals es desenvoluparan els treballs amb les diputacions i ajuntaments comprendran les següents àrees: serveis socials; salut pública; promoció econòmica; mobilitat i territori; agricultura i medi ambient; habitatge; participació i cooperació; educació, cultura i esport; finançament i fons europeus; innovació i digitalització; turisme, i despoblament.

El *president de la Generalitat, qui ha remarcat la “voluntat de cooperació” de totes les institucions locals, ha convocat a tots els consistoris i ciutats a sumar-se als treballs, doncs, en la seua opinió, tots “són igual d’importants” i han de participar en l’objectiu comú de “recuperar la Comunitat Valenciana”.

Per al màxim responsable del Govern autonòmic, “es tracta que tots els valencians i valencianes tinguen l’oportunitat de tindre un futur assegurat”, i que puguen “tindre treball i benestar”. El cap del Consell ha al·ludit a la “esperança compartida” amb la qual autoritats locals i el Consell “volem mirar al futur”.

Així mateix, la reunió d’aquest dilluns s’ha avançat el calendari dels treballs previstos per a abordar l’Acord per a la Reconstrucció de la Comunitat Valenciana des de la perspectiva local. Així, les reunions de les taules de treball s’iniciaran el 4 de juny i, fins al dia 22 d’aquest mes, es procedirà a l’elaboració i discussió de propostes.

Posteriorment, entre el 29 de juny i el 10 de juliol, noves trobades de les taules de treball serviran per a elaborar conclusions, que seran abordades per una reunió de la taula institucional a la fi del mes de juliol.

Per part seua, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha assegurat que el municipalisme “té molt a dir en el procés de recuperació dels efectes causats per la pandèmia, que ha evidenciat que teníem deures per fer i també que des de la unitat i el treball en equip podem afrontar-los per a gaudir d’una societat millor”.

En paraules del president Gaspar, “la crisi sanitària ha posat sobre la taula que teníem moltes coses que millorar, i hem d’aprofitar la conjuntura per a posar-nos a treballar, escoltant a tothom i abandonant el llenguatge tavernari, no sols per a honrar a les persones que han quedat en el camí sinó per a construir una societat que mire de la millor manera al segle XXI, sense a prioris i sense donar les coses per fetes”.

El màxim responsable de la Diputació de València ha agraït al president Puig el seu gest amb els alcaldes i alcaldesses que han estat al peu del canó des del primer moment fent front a la crisi del coronavirus sense manual d’instruccions”, i s’ha felicitat per la celebració d’aquesta primera reunió presencial entre responsables institucionals de la Comunitat després de més de 70 dies. “Tant de bo siga la primera de moltes reunions, des del consens, amb l’esperit de la reconstrucció”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia